Чухме, че Иван Гешев е държал дела на трупчета. По

...
Чухме, че Иван Гешев е държал дела на трупчета. По
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Да не се гледа кой какво говори, а какво върши. НС не може да „изпере“ някой

" Чухме, че Иван Гешев е държал каузи на трупчета. По този метод той е „ изпирал ” политици, тъй като не са стигнали до българския съд, с цел да може да се произнесе ”, изясни Ананаиев.

 

Депутатът открои по какво процедурата за поискания имунитет на Бойко Борисов се разграничава от тази на Кирил Петков.

 

„ При Петков Прокуратурата разгласи преди повече от година, че няма осъществено закононарушение.  Сега внезапно обвиняването реши друго. Остава чувството, че има политически тормоз и вмешателство. При Борисов не е по този начин. Там имаме едно дело, което е държано 3 години. Всеки, който счита, че е почтен не би  трябвало да се тормози от българския съд ”, счита Настимир Ананиев.

 

„ От ПП-ДБ отпушваме разнообразни процеси в Народно събрание. Спомняте си като имахме проблем с ръководителя на Народно събрание, ние предложихме формула. В момента отново заседнахме на едно място, ние предложихме да има комисия за имунитетите, сега, в който беше пожелан този на Кирил Петков. Тези комисии се вършат служебно от ръководителя на Народното събрание. Росен Желязков не го направи. Затова ние внесохме такава комисия и сложихме период до 18 юли, с цел да може да прегледа тези 4 имунитета и да излезе с отчет. На „ Възраждане ” им предложихме да оглавят комисията. Те се скриха. Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия пък отхвърлиха да предложат свои членове в комисията ”, изясни Ананиев.

 

 Той насочи рецензия и към водача на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова.

 

„ Видяхте ли какво направи тя? Отиде, снима се с 600-те страници на „ Барселонагейт ” и по-късно избяга от комисия. Вместо да прати своите членове,  да гласоподават по метода, който желаят и след 4 седмици да сме завършили ”, твърди депутатът от ПП-ДБ.

 И бе безапелационен, че дори Иван Гешев бъде махнат от поста основен прокурор, обстановката с имунитетите няма да се промени. „ Махането на Гешев е извънредно закъсняло. То не трансформира обстановката. Притеснителното е ще има ли смели прокурори след махането му, които да стартират да проверяват без значение ”, сподели още националният представител. И подсигурява, че Петков ще си даде имунитета преди 18 юли.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР