Чудовищна схема за т.нар. златни паспорти изобличи ДПС в сигнал

...
Чудовищна схема за т.нар. златни паспорти изобличи ДПС в сигнал
Коментари Харесай

ДПС със сигнал до главния прокурор. Хамид Хамид: Чудовищна схема за т.нар. златни паспорти

Чудовищна скица за така наречен " златни паспорти " изобличи Движение за права и свободи в сигнал до основния прокурор.

Сигналът е по отношение на документи, получени в пощенските ни кутии. Този сигнал към този момент е реалност. Изпратен е до прокуратурата на Република България, заяви зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид на брифинг в Народното събрание, представен от пресцентъра на Движението.

Там има задоволително изказвания и конкретика за чудовищната скица по придобиване на българско поданство и съответните пребивавания и издаване на документи с погрешно наличие, сподели Хамид.

В сигнала се съдържат изказвания, че над 120 лица - главно китайци, част от които работят за китайските специфични служби и руснаци, са получили пребивавания, като са употребявали едни и същи пълномощници. Превъртали са едни и същи суми през една банка от един на различен, заяви Хамид. И добави: " Само на фотокопия от тези извлечения са получавали пребивавания от 2015 година до 2021 година Ето за какво ние настояваме тези изказвания да бъдат тествани, тъй като в сигнала се показват съответни имена. ".

" Посочват се тримата медиатори, двете компании, с които всички тези китайци и руснаци имат подписани контракти. Много забавно е, че всички вложения са на стойност 1 милион и 1 лв.. Едни и същи са, огледални са и всички документи са издавани от лицето Стамен Янев. Оказва се, че господин Стамен Янев е " безконечната Амбър " в Агенцията за задгранични вложения. Въпреки, че е заемал тази служба при ръководството на ГЕРБ. Същият още веднъж е назначен в Агенцията за задгранични вложения като изпълнителен шеф и от един длъжностен министър на стопанската система. Да Ви кажа ли кой? Цар Киро! И през днешния ден това лице извършва тези пълномощия. Същият беше награден с пост на ръководител на Надзорния съвет на Българската банка за развиване и тук изскачат и въпросите: Дали това лице има тези близки връзки със служебния министър на стопанската система, през днешния ден министър-председател на Република България? Дали това лице е от свитата на Цар Киро? Дали има някаква връзка това лице да е издавало скоропостижно за няколко дни капиталов документ на Цар Киро, който на основа на това е получил привилегията да купи индустриална зона " Божурище " и да я продаде много бързо по-късно. Четири изявления в медиите има за това ", разкри Хамид Хамид.

Изскачат въпроси за връзките на господин Стамен Янев с министър-председателя. След малко ще му задам този въпрос от трибуната на Народното събрание, сподели още Хамид Хамид. И добави: " Особено притеснително е, че законодателните ни начинания, с които желаеме цялостна инспекция на целия този развой, на цялата тази спекулация със „ златни паспорти”, се прикрива от ръководещото болшинство. Те отхвърлиха нашия план, нашето предложение за инспекция и в този момент виждаме за какво - те прикриват дейности на лица, които са директно свързани с ръководещите през днешния ден. Ние ще стигнем до край с тези инспекции. Ще покажем на обществеността какво крият, от какво се тормозят. ".

Хамид Хамид съобщи, че цялата получена информация с имената на всички китайци и руснаци ще бъде огласена на брифинг в Брюксел. Ще бъде импортирана и в съответната комисия в Европейския парламент. Вече съм си купил билет, сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

Няма да се спрем и ще покажем какво се крие зад кухите изречения за нулева корупция. Имената на всички китайци и руснаци към този момент са предоставени на основния прокурор, а съответните служби ще правят инспекция, дали това дава отговор на истината, дали са чиновници на съответните служби. Дали са мними вложители, дали работят в индустриална зона " Божурище ". Това към този момент е работа на службите. Нашата работа е да осветляваме всички тези обстоятелства, безапелационен бе Хамид.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР