Чудотворната десница на Св. Георги Победоносец пристигна в Перник. Множество

...
Чудотворната десница на Св. Георги Победоносец пристигна в Перник. Множество
Коментари Харесай

Чудотворната десница на Св. Георги пристигна в Перник

Чудотворната десница на Св. Георги Победоносец дойде в Перник . Множество миряни от региона и други градове на страната се стекоха в най-старата настояща черква в града, носеща името на светеца.
 Българска телеграфна агенция
Те се поклониха пред чудодейната реликва, която ще остане в църковния храм и по време на утрешния празник - Гергьовден. В 18:00 ч. в неделя тя ще бъде превозена назад към Гърция .
 Българска телеграфна агенция
" За всички нас това е една извънредно огромна привилегия, наслада и вяра, тъй като самият Св. Георги е решил да посети точно нашия град и храма ни. Той идва, с цел да ни просвети, да ни помогне, да изцели душите и телата ни ", сподели предстоятелят на пернишката черква " Св. Георги " отец Герасим.

Мощите бяха посрещнати от Белоградчишкия свещеник Поликарп и свещеници от района. Сред пристигналите пред храма бяха кметът на Перник Станислав Владимиров и регионалният шеф Людмил Веселинов.
 Българска телеграфна агенция
Мощите на Св. Георги бяха донесени в страната ни на 26 април с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и Софийската епархия. Сред тях са парченце от дясната ръка на светеца, която се палати в едноименния храм в град Нигрита, край Серес (Северна Гърция) и копие на Фануиловата икона от Германския метох на манастира " Св. Георги Зограф " в Света гора.

Християнските светини бяха поетапно изложени за поклонение в София, с. Горни Лозен, Църногорския манастир над с. Гигинци и Брезник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР