Чудото на живота вече може да се случва със собствен

...
Чудото на живота вече може да се случва със собствен
Коментари Харесай

10 песни, които помагат при раждането

Чудото на живота към този момент може да се случва със личен саундтрак, който не включва единствено рев от болежка и мъка. Музикалната платформа Spotify и нюйоркски гинеколог оферират особено подбрани песни, които да съпровождат родилния развой, оповестява „ New York Daily News “.

Плейлистата е научно обоснована като подобаваща за стресова обстановка и към този момент е тествана и утвърдена за потребление в родилна зала.

Според Spotify и нюйоркския акушер-гинеколог доктор Жак Мориц описът с песни отразява другите стадии на родилния развой. Плейлистата стартира с по-бавни и нежни части, минава към песни с по-интензивен темп, когато пристигна време родилката да се напъва, и приключва със сюита за соло виолончело #1 от Бах в осъществяване на именития Йо-Йо Ма, възвестяваща появяването на бебето на бял свят.

„ Музиката оказва мощно влияние върху лимбичната система в мозъка, която дава отговор за страстите, паметта, настроението и оправянето със страха и болката. От тази позиция има смисъл дамите да прибягват до музика по време на раждане като източник на разтуха и мощ. Освен това лечебните заведения, и изключително родилните зали, са много шумни и разконцентриращи. А един добър лист с песни може да отвлече вниманието на родилките от тези шумове и да им помогне да се оправят по-добре със страха и болката, с цел да преживеят едно по-позитивно раждане “, изяснява доктор Мориц.

Акушер-гинекологът добавя, че 70 % от неговите пациентки са разполагали с плейлисти за раждане. И в случай че дамите не желаят песните, които слушат, до момента в който раждат, да са същите като на други родилки, Spotify предлага 90 000 сходни „ родилни “ плейлисти, написа Българска телеграфна агенция.

Ето 10 от песните, които оказват помощ при раждането.

1. Pearl Jam – Just Breathe

2. Coldplay – Don’t Panic

3. Kygo ft. Maty Noyes – Stay

4. Pink – Try

5. John Legend – All of Me (Tiesto’s Remix)

6. David Bowie & Queen – Under Pressure

7. U2 – With or Without You

8. Patty Griffin – Heavenly Day

9. Beyonce – Blue

10. Yo-Yo Ma – Bach Cello Suite No.1 – Prelude

Инфо: 

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР