Чудото е факт. Крис Билам-Смит победи шампиона на WBO в

...
Чудото е факт. Крис Билам-Смит победи шампиона на WBO в
Коментари Харесай

Сензация! Билам-Смит прати шампиона Окоули 3 пъти на земята и му взе титлата

Чудото е реалност. Крис Билам-Смит победи първенеца на WBO в полутежка категория и му взе купата посред „ Вайталити Стейдиъм “ в родния си град Борнемут. Билам-Смит нанесе три нокдауна на Лоурънс Окоули, който до тук нямаше загуба в кариерата и в никакъв случай не бе събарян от противник.

След мега представление от 12 рунда, в което Билам-Смит приключи със съществено окървавено лице, поради аркада над лявото око, съдиите трябваше да решат спечелилия. И те присъдиха успеха на Билам-Смит с резултат 112:112, 116:107 115:108.

Лоурънс Окоули и Крис Билам-Смит трябваше да загърбят другарството си довечера, като се изправиха един против различен за купата на WBO в полутежка категория. Бившите спаринг сътрудници се сблъскха на „ Вайтълити Стейдиъм “ в Борнемут, Англия. 30-годишният Окоули защитаваше купата си, само че го прави зад вражеските линии против почитател на локалния футболен отбор и родом от града на южния бряг на Англия – Билам-Смит.

Двамата в миналото са били подготвителни сътрудници под управлението на уважавания английски треньор Шейн Макгигън.

В първи рунд и двамата започнаха нападателно и нанесоха ранни удари в тялото.  Окоули изглеждаше удовлетворен да влиза в клинч и да нанесе няколко удара в бъбреците. Шампионът съумя да нанесе тежък удар в главата, който раздруса локалното момче.

Във втори рунд Билам-Смит съумя да пласира удар в челюстта на първенеца. Бойците се сблъскват прекомерно постоянно, ъгълът на Билам-Смит не е удовлетворен от тактиката на първенеца да търси клинча.

Реферът предизвести Окоули в трети рунд за тактиката да удря с пестник задната част на главата на съперника си в клинча. Шампионът  пробва повече удари, само че те не пробива отбраната на Билам-Смит.

В четвърти рунд идва първия огромен момент на локалното момче. Билам-Смит смъкна в нокдаун първенеца. Това е първият случай изобщо в кариерата на Окоули, в който той е свален на земята. Могъщ удар с лявата ръка прати Окоули на земята и първенеца наподобява в действителност разтресен.

Chris Billam-Smith knocks Lawrence Okolie down in round 4 with a monster left hook
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР