Чудодеен извор в Монтанско лекува всички болести, споделят жители на

...
Чудодеен извор в Монтанско лекува всички болести, споделят жители на
Коментари Харесай

Чудодеен извор в Монтанско лекува всички болести

Чудодеен извор в Монтанско лекува всички заболявания, споделят поданици на село Балювица.

В обезлюденото обитаемо място живеят едвам 30-ина души и малко на брой знаят за лечебното място, което е надалеч от хорските очи. Но доста случаи на чудодейни изцеления през последните месеци развихрят славата на мистериозното място.

Местните споделят на извора " Келавото кладенче ", а край него са сложени икони на Света Богородица и Исус Христос. Заради наличието във водата тя е най-полезна за болести на очите. Други споделят, че оказва помощ против болежки в стомаха. Но локалните се кълнат, че няма болест на земята, която да не бъде излекувана от извора, и по тази причина го предлагат на хора от цялата страна.

Легендата твърди, че под кладенчето има езеро, което е надълбоко, само че до момента никой не е могъл да доближи до него. Другото поверие е, че самата вода минава през златни жилки, която дава лекуване на водата.

Истина или мит е и друга приказка на жителите на Балювица. Според тях лековитият извор е бил покрит при мощно земетресение и хората не вярвали, че още веднъж ще потече. Но водата съумяла да си пробие път и излязла на повърхността, с цел да оказва помощ против болежките.

Местните споделят, че освен би трябвало да ползваш водата, само че и да вярваш в изцелението си. Затова и разумно край извора има икони, които придават спомагателна мощ на вярата.

В Балювица живее 97-годишният дядо Захарий, което съгласно някои хора е доказателството, че чудодейната вода подарява и с дългоденствие, написа „ България Днес ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР