Чудите се за какво може да ни е позлезна пепелта?

...
Чудите се за какво може да ни е позлезна пепелта?
Коментари Харесай

Не изхвърляйте пепелта, тя има страхотна полза в градината ви

Чудите се защо може да ни е позлезна пепелта? Ще се изненадате какъв брой позитивни свойства има тя. Престанете да я изхвърляте и се възползвайте от качествата й. Ще ви представим трикове и хитринки, които да включите в всекидневието си. Останете до края на текста, с цел да разберете всичко, което би трябвало да извършите, с цел да извлечете най-хубавия резултат от пепелта. Тя няма да ви навреди с нищо, тъй че по-добре спрете да я пренебрегвате и започнете да я събирате и ползвате.

Баня за птиците

Ако извършите примес от пепел и пясък в еднообразно количество и от двете и я поставите в кутия или в дупка в земята, ще извършите огромна услуга на птичките. Това им оказва помощ да се изчистят и да се отърват от паразитите, полепнали по тях.

Предпазва растенията от охлюви и листни въшки

Навлажнете растенията и поръсете с пепел всяко от тях поотделно. Това ще построи преграда против охлювите и ще отстрани всички вредители и листни въшки. Оставете по този начин за през нощта и на сутринта измийте растенията. Ще се убедите, че пепелта в действителност работи и има позитивен резултат.

Тор за тревата и за доматите

Дървесната пепел е богата на субстанции като калий, калций, магнезий, фосфор и силициев диоксид. Тези субстанции ускоряват свойствата на пепелта като тор за тревата и за доматите. Поръсете върху тревата и се радвайте на растежа й. А за доматите би трябвало да помислите авансово – още преди да ги засадите, поръсете пепел в дупките и след време ще се радвате на бърз и апетитен резултат.
 Съвети: Как да употребявате пепел в градината си Съвети: Как да употребявате пепел в градината си
От епохи пепелта се употребява за наторяване поради наличието на калий, калций, фосфор и магнезий в нея. Тя попълня неналичието на минерали...

Подпомага растежа на овощните дървета

Поръсете върху листата на кайсиевите, прасковените и черешовите дървета. С ябълковите бъдете по-внимателни.

Почистващ препарат

Пепелта в композиция с вода образува естествен почистващ препарат за дървените мебели. Може да употребявате също и при сребърни предмети за по-добър искра, само че с тях внимавайте, тъй като пепелта е абразивен артикул.

Против лед и сняг
 Ето защо можем да използваме пепелта в градината Ето защо можем да използваме пепелта в градината
Как да употребявам пепелта в зеленчуковата градина? Тя е съвършен органично -минерален тор, с който можете да правите както кореново, т...

Пепелта е алкална и оказва помощ за по-скоростното размразяване на снега. А за леда ще се погрижи, като отстрани хлъзгавостта му и ви защищити от рухвания и пострадване. При разбъркване със сняг тя оцветява белия цвят, което притегля слънчевите лъчи и спомага за по-бързото му размразяване.

Срещу водорасли

Едно от многочислените свойства на пепелта е това, че тя може да стопира появяването на водорасли във водата и най-много – в езерата. Ако хвърлите единствено една супена лъжица пепел, тя ще бъде задоволителна за повърхност, събираща към 4000 л вода.

Обогатява компоста

При смесването на дървесна пепел и компост, се обогатяват потребните му свойства.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР