Чудите се дали сте работохолик. Проверете с тези няколко знака:1.

...
Чудите се дали сте работохолик. Проверете с тези няколко знака:1.
Коментари Харесай

Работохолик ли сте? Проверете и си помогнете

Чудите се дали сте работохолик. Проверете с тези няколко знака:

1. Прекарвате на работа повече време от всякъде другаде.
Седмицата има 168 часа, при работа на обикновено работно време, би трябвало да работите към 40 часа седмично. Това прави единствено 24% от седмицата! Ако процентът при вас е повече - и в случай че вие отказвате други неща като събития, сън, поръчки, време за фамилията - очевидно имате проблем.

2. Носите си работа у дома.
“Само да довърша това у дома ” последователно се трансформира в още 3 часа отвън офиса.  Да, от време на време се постанова, в случай че имате незабавен план и времето не доближава. Но да не се трансформира в табиет. 
Депресията по празниците хваща единствено работохолиците
И по този начин, празниците отминаха и този ненавиждан интервал от време, когато нищо изключително не се случва – няколко дни преди Коледа до няколк...
Прочети повече
3. Работите, с цел да избягате от неприятни страсти.
Може би страдате от меланхолия, безпокойствие, самотност, неуреден спор и други проблеми, от които желаете да избягате, като стоите до късно в офиса. Ако “оставяте проблемите си у дома ”, може би се страхувате да се върнете и още веднъж да се изправите против тях. Истината е, че работата няма да ви излекува от проблемите. Трябва непосредствено да се изправите против тях и да ги решите. 

4. Работите, с цел да изпитате положителни страсти.
Едно от най-опасните неща в работохолизма е, че очаквате да изпитвате положителни страсти от него. Стоите до късно и се радвате, когато шефът ви хвали. Позитивната противоположна връзка има резултата на допамин /подобно е чувството, когато някой хареса ваша фотография в обществените медии/, само че, внимавайте, към това възприятие елементарно може да се пристрастите. 

5. Не си спомняте по кое време за последно почивахте.
Нямаме поради единствено почивка. Може би предпочитате да се храните в офиса, до момента в който сътрудниците ви излизат на открито, с цел да рестартират мозъка си за малко. Сигурно платеният ви отпуск се натрупа необработен с години. 

6. Стресирате се, в случай че не работите.
Една от аргументите да не почивате е, тъй като даже да се опитате, не спирате да мислите за работа. Релаксирате за малко, само че съзнанието ви още веднъж премисля всички несвършени задания. Изпитвате напрежение сходно на пушач, който дълго време не е пушил. Всъщност, качеството на работата и продуктивността ви понижават, в случай че не отделяте време за отмора и зареждане на батериите.
Работохолизмът е нездравословен и за кариерата
Работохолизмът е гибелен освен за здравето на чиновниците, само че и за достиженията им в службата, откриха италиански учени, представени...
Прочети повече
7. Не ви харесва да ви назовават “работохолик ”.
Приятели, родственици, даже сътрудници ви поучават да си измененията навиците в работата. Може даже да употребяват думата “работохолик ”, което ви нервира. 

Ако някои от тези признаци, са ви познати, време е да се замислите. И внимавайте, работохолизмът не е мотив за горделивост, нито за позор. По-скоро осъзнавайки го, може би е време да измененията навиците си, с цел да сте потребни на себе си.

1. Осъзнайте, че имате проблем.
Както при всяка взаимозависимост, в случай че приемете, че имате проблем, на половина сте го решили.
2. Говорете с шефа си.
Поговорете си почтено с шефа си, споделете паниките си и желанието да измененията навиците си.
3. Опитайте се да поставите граници.
Прибирайте се в точния момент у дома, не проверявайте служебния имейл у дома, не правете нищо служебно през уикендите.
4. Сложете почивката си в календара.
Да, напишете си в дневния календар по кое време ви е времето за отмора. Помислете за някои неща, които обичате да вършиме за развлечение и ги правете.
5. Грижете се за здравето си.
Здравето е значимо, нека осъзнавате, че почивката е значима за здравословния ви живот. Хранете се здравословно, пийте задоволително вода, не се лишавайте от сън, движете се. 

Ако четете всички тези препоръки и си казвате “Така е, звучи ужасно, само че това не става за моята работа ”, това значи “Може би нуждая се от друга работа ”. Може би сте измежду токсична работна среда. Помнете, че нито една работа не заслужава да жертвате здравето и психическото си равновесие.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР