Чудим се защо България и българските граждани трябваше да загубим

...
Чудим се защо България и българските граждани трябваше да загубим
Коментари Харесай

Свиленски: Какво прави организационен секретар на ГЕРБ на сбирката на бузлуджанци?

„ Чудим се за какво България и българските жители трябваше да загубим 9 месеца, с цел да стигнем до през вчерашния ден, когато ГЕРБ хвърлиха кърпата и споделиха: Няма да вършим държавно управление, тъй като се търгуват постове. Това, което ние от Българска социалистическа партия приказваме 9 месеца през вчерашния ден беше прието от зам.-председателя на ГЕРБ Теменужка Петкова – „ те желаеха единствено постове ”. Няма политики, няма го този проблем, който преди моето влизане в студиото разглеждахте  – за мобилните оператори. Няма за цените на водата, цените на тока, за приходите на българските жители ”.
Това съобщи в коментара си за политическата картина през днешния ден зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия тази заран.
„ Дано и след тези 9 месеца българските гласоподаватели да са разбрали кои са Политическа партия и защо се борят, кои са ГЕРб и защо се борят, кои сме Българска социалистическа партия и защо се борим, с цел да може на изборите да се получи едно посланичество, което да образува кабинет, който ще взема решение проблемите на хората, а не проблемите на тези, които вземат участие в политиката ”, добави социалистът.
По мотив думите на ГЕРБ, че ще има нови договаряния в същия състав, само че след избори Свиленски реагира: „ Те ще имат ли очи или още веднъж ще лъжат българските жители? Нека да го кажат преди изборите и ще им пожелая триумф в акцията, aко това ще им е акцията, че ще продължат договарянията с ПП-ДБ. Ако ще  могат да работят след изборите – за какво да не могат и преди тях? ”.
И в отговор на имитация на водещата сподели: „ Какво да преброят ГЕРБ? Нали работят за България? Ние ще работим за решение на проблемите. И ще работим с този, който желае да ги взема решение. Не с този, който желае единствено постове. Нека да забележим кой ще влезе в българския парламент. За да не ставаме като ГЕРБ и Политическа партия, които преди избори приказват едно, а след избори – друго ”, съобщи Георги Свиленски.
По думите му по значимо е не с кого, а защо ще работи всяка една партия, а българските жители ще изберат. „ 10 години Българска социалистическа партия остана единствената партия, която си удържа на думата и на това, което е обещавала пред хората. И в този момент няма да ги разочароваме ”, безапелационен бе зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.
За присъединяване на Българска социалистическа партия в предишното постоянно държавно управление: „ Когато ние бяхме с Политическа партия се подвигнаха приходите, замразиха се цените на тока, не беше съборен Паметника на Съветската войска - доста неща се случиха,  с помощта на Българска социалистическа партия ”, уточни Свиленски.
Той изрази кардиналната позиция на социалистите, че всички благоприятни условия на този Парламент са изчерпани, Българска социалистическа партия няма да извърши третия мандат и изходът са нови избори. По думите му от позиция на поръчките досега опциите са изчерпани, само че познавайки Борисов, който заран приказва едно, на обяд – друго, а вечер прави трето, всичко е допустимо.
За Българска социалистическа партия: „ Не мисля, че Българска социалистическа партия има проблеми със своите членове, със своите гласоподаватели. С някогашните сигурно има – на тях не им харесва да са някогашни, желаят да употребяват Българска социалистическа партия ”, сподели Свиленски в отговор на въпросите на водещите. И уточни:
„ Кои бяха там, на сбирката в неделя? Мая Манолова, Сергей Станишев, Георги Първанов. Сергей Станишев и хората до него бяха хората, които вкараха плоския налог. Знаете, че това е най-голямата рецензия против Българска социалистическа партия от този момент до момента. Защото това не е лява политика. И в този момент тези хора сядат в една зала и споделят че Българска социалистическа партия не прави лява политика, а левите хора са те, тези, които сътвориха казуса ”, напомни обстоятелствата социалистът.
„ Кой го провежда? Коалиционният сътрудник на ГЕРБ в СОС Иван Таков, някогашният ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия. И с цел да видите дългата ръка на ГЕРБ – ето - организационният секретар на ГЕРБ в регион „ Възраждане ”, зам.-председателят по организационните въпроси Борислав Борисов, 2 мандата общински консултант ”, съобщи Свиленски и сподели в ефира на Българска национална телевизия фотография качена на страницата на Иван Таков, след което фотоси на Борислав Борисов с Йорданка Фандъкова и водещи лица на ГЕРБ.
„ ГЕРБ, в случай че не провежда, най-малко поръчва, в случай че не поръчва – най-малко заплаща. Кой заплаща? Вие знаете ли какъв брой коства едно такова мероприятие в НДК? ”, сложи въпросите зам.-председателят на парламентарната група на социалистите и съобщи:
„ Поръчителите станаха ясни. Тези хора желаят да овладеят Българска социалистическа партия. Тези хора желаят, по този начин както направиха в столична община – да подчинят Българска социалистическа партия, да вземат гласовете и да влязат в бъдещо ръководство. Това е сега битката  - не за хората, не е за лявото. Защото, единственото нещо, което създадоха като решение е, че Корнелия Нинова би трябвало да бъде заменена. И забележете, организационният секретар на ГЕРБ от регион „ Възраждане ” е отишъл да желае оставката на Корнелия Нинова? ”, реагира Свиленски.
Той заключи: „ Който има предпочитание да се кандидатира, в това число и от тези хора, членове на Българска социалистическа партия – дано да излязат мъжки, да се кандидатират, да излязат на директен избор с Нинова,  да го завоюват и да трансформират Българска социалистическа партия ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР