Чудили ли сте се каква е разликата между картите Visa

...
Чудили ли сте се каква е разликата между картите Visa
Коментари Харесай

Какви са разликите между Visa и Mastercard

Чудили ли сте се каква е разликата сред картите Visa и Mastercard? Ако си търсите нова кредитна карта и се чудите дали да си вземете Visa или Mastercard, би трябвало да знаете, че нито един от двата разновидността не е по-добър от другия. В по-голямата си част, преди да кандидатствате, ще би трябвало да разгледате съответните преимущества, бонуси и награди, предлагани от тях.

Основни индикатори: Visa и Mastercard не издават лични кредитни карти, само че са две от най-големите платежни мрежи за кредитни карти, дружно с American Express и Discover. Тяхната функционалност и приемане в международен мащаб са съвсем идентични. Като имате поради това, можете да намерите най-хубавата кредитна карта за вашите потребности въз основа на функционалностите, преимуществата и премиите, които желаете най-вече.

Сравняваме двата продукта по няколко съществени индикатора:

Приемане в целия свят

Ако разглеждате кредитните карти Mastercard и Visa за да изберете карта с най-широко приемане в международен мащаб, би трябвало да знаете, че тези два типа кредитни карти имат съвсем идентично световно покритие. Според Visa картите, издадени посредством нейната платежна мрежа, се одобряват в 200 страни и територии по света. В същото време Mastercard оповестява за приемане в 210 страни и територии по света. Повечето от тези дестинации се припокриват. Няма основна разлика в това къде можете да употребявате тези карти. Visa също по този начин споделя настоящи статистически данни за потреблението на картите, в това число обстоятелството, че сега в обращение са повече от 4,2 милиарда кредитни карти Visa.

Защита от нулева отговорност за машинация

Както Visa, по този начин и Mastercard оферират отбрана от нулева отговорност за машинация за своите картови артикули. Това значи, че картодържателите носят финансова отговорност в размер на 0 американски $, в случай че апаш употребява кредитната им карта или номера на картата им за осъществяване на покупки без тяхно единодушие. Това преимущество е обилно, само че не е доста по-добро от федералната отбрана, предоставяна на потребителите на кредитни карти, когато става въпрос за лъжливи покупки. Всъщност в Съединени американски щати Федералната комерсиална комисия (FTC) оповестява, че законът лимитира отговорността на потребителите за лъжливи покупки с кредитни карти до 50 $, и то единствено в случай че картата е оповестена за изгубена или открадната, откакто някой я е употребявал.

Щедри придобивки и преимущества

Както Mastercard, по този начин и Visa оферират кредитни карти с редица значими преимущества и отбрана на потребителите. Например някои артикули на Visa и Mastercard оферират преимущества в платежната мрежа като застраховка на мобилен телефон, застраховка против акцидент при пътешестване или застраховка против анулация и спиране на пътешестване. При това си коства да се означи, че не всички кредитни карти Visa или Mastercard оферират идентичен избор от преимущества. Издателите на карти (напр. Chase, Capital One и др.) могат да избират кои преимущества се оферират с другите картови артикули, а също по този начин да оферират обособени лични преимущества. В последна сметка това значи, че преди да изберете кредитна карта, ще би трябвало да сравните кредитните карти от двете мрежи и техните съответни оферти.

Visa и Mastercard: Основни разлики

Тъй като Visa и Mastercard имат съвсем идентични данни за приемане на картите в международен мащаб, рядко има смисъл да избирате единия тип карта пред другия въз основа на това къде можете да я употребявате. Единствените действителни разлики сред двата продукта са функционалностите и премиите, които оферират. И двете платежни мрежи популяризират три разнообразни равнища на кредитни карти, които са ориентирани към консуматори с друг кредитен профил. Например Mastercard предлага артикули Standard, World Mastercard и World Elite Mastercard. В същото време кредитните карти Visa могат да бъдат Visa Traditional, Visa Signature или Visa Infinite. Интересното при трите равнища на картите от всяка от тези платежни мрежи е, че обособените издатели на карти могат да разграничат кои
бонуси се ползват при обособените карти и кои не. Това е още една причина, заради която ще би трябвало да разгледате деликатно дребния шрифт и изискванията на картата, с цел да сте сигурни, че получавате такава с мечтаните от вас преимущества.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР