Чудих се как да започна този коментар. Ще го започна

...
Чудих се как да започна този коментар. Ще го започна
Коментари Харесай

Господин Борисов и господин Гешев, на 25 години съм и питам само

Чудих се по какъв начин да стартира този коментар. Ще го стартира по този начин - аз съм един 25-годишен жител с будна съвест и ми е обидно. Обидно ми е, тъй като се твърди, че някой би трябвало да ми дава пари, с цел да мисля, с цел да имам позиция и да я изразя на площада.
Такива хора сме се събрали, видях го с очите си. Млади, надъхани. Хора - космополитни, будни. Хора, които разрушиха на пух и прахуляк теорията за пасивността на “днешната младеж”. Ей по този начин - с плакати, комизъм и ясно съзнание.

Видях се с доста свои другари там. Случайно. Питах ги - какво вършиме тук? И те ми споделиха - ами дойдохме да се забележим и ние с другари. И тъй… Събаряме държавното управление. И ни е обидно да ни назовават лумпени. Да ни споделят, че сме платени. Как младежи с мийм плакати и неподправено възприятие за комизъм се оказват платени и нападателни ултраси, уважаеми ръководещи? Питам единствено.

Много е мъчно да бориш такава маса с политически опорки от преди 5-10 години. Защото никой от площада не желае социализъм, не желае да го яхват политически, не желае да се причисли към Мая Манолова, тъй като всички си спомнят кой предложи Пеевски за началник на ДАНС. Спомнят си и дейностите на другите лица, които се появяват на тоя митинг. Но не им обръщат внимание.

Много е мъчно да плашиш младежите с “Winter is coming” - тъй като ние към този момент я гледахме тази зима в сериала “Игра на тронове”. Седем години я чакахме. Беше ужасно разочароваща и мощно пресилена. Сериалът свърши и остави доста горчив усет в устата. И тази зима ли ще е такава, господин министър председател? Питам единствено.

Господин Борисов, " тулупите " излязоха от диванния си комфорт и в този момент са на улицата. Вие няма ли да излезете от комфорта на премиерския стол? Питам единствено. Защото уважихте настояванията на поп-фолк изпълнителите единствено ден след техния митинг. А протестиращите към този момент седмица се пънат на площада. Техните претенции няма ли да ги уважите? Питам единствено.

Имам още един въпрос:

Господин Гешев, погазването на свободното слово не е ли в прорез с Конституцията на Република България? Питам единствено, тъй като очевидно няма кой различен да пита.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР