Чудесно е, че прокуратурата е решила да провери всички над

...
Чудесно е, че прокуратурата е решила да провери всички над
Коментари Харесай

"Къщите за тъщи" са известни от години - къде беше прокуратурата

Чудесно е, че прокуратурата е решила да ревизира всички над 700 обекта, получили финансиране като " къщи за посетители " от бюджета на Европейски Съюз по линия на фонда за развиване на селските региони. Обстоятелството, че с тези пари се строяха " къщи за тъщи " е обществено известно отпреди най-малко няколко години.

Имаше и един изминал одитен отчет, в който се мъдреше някаква цифра от порядъка на 70% от тези къщи, в които няма назначен нито един човек на работа и евентуално в никакъв случай не е стъпвал кракът на екскурзиант.

Иначе казано, предпоставки за всеки рационален мозък да подозира, че сме изправени пред следващата скица за злоупотреби със средства на Европейски Съюз и за източване на парите на европейсктие данъкоплатци имаме от дълго време.

Няма да задавам въпроса къде беше прокуратурата до момента. Но въпреки всичко ще си призная, че изпитвам съществени подозрения както в положителните планове на прокуратурата в този случай, по този начин и в това доколкото въобще може да има благонадежден резултат от инспекцията на 700 обекта, предоставена на... полицията! Да не се окажем най-после отново в обстановката - всяко знамение за три дни...

Текстът е от профила във " Facebook " на Христо Христев - юрист и учител по Право на Европейски Съюз в СУ " Св. Климент Охридски ". Заглавието е на редакцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР