Чудесна идея за бърза, лека и здравословна храна – пица

...
Чудесна идея за бърза, лека и здравословна храна – пица
Коментари Харесай

Пица с тесто от тиквички

Чудесна концепция за бърза, лека и здравословна храна – пица от тиквички. За осъществяването на тази рецепта не ви е нужна фурна, тъй като пицата се подготвя в тиган. Още една звезда в актива за тази рецепта, е че ще спестите средства от електро сила.

 

 

 

Рецепта за Пица с тесто от тиквички

Напълно подобаваща за тези, които не обичат да губят време в месене на тесто. Можете да си приготвите артикули за 2 порции едновременно, тъй като пицата става необикновено вкусна!

Необходими артикули за тесто от тиквички:

– 1 тиквичка;

– 2-3 с.л. брашно;

– 1 яйце;

– 0,5 ч.л. сол;

– черен пипер на вкус;

– растителна мазнина;

Необходими артикули за „ плънката “ на пицата:

– шунка;

– домат;

– сирене или кашкавал;

– зеленчуци по ваш избор.

Начин на подготвяне на пица с тесто от тиквички:

Вземете тиквичката, почистете и настъргайте на ситно ренде. Ако тиквичката е млада, може да не отстранявате външната обвивка, в противоположен случай я обелете.

Поръсете със сол и разбъркайте. Оставете по този начин за 5 минути, с цел да може през това време непотребната вода да се отцеди. Ако належащо изстискайте в допълнение.

Към отцедените тиквички прибавете яйцето и брашното. Омесете съставките добре. И основата (тестото) за вашата пица е подготвена.

 пица с тесто от тиквички

Нанесете върху повърхността на тигана (с диаметър 26 см.) растителна лой. Загрейте на котлона. Разстелете тестото от тиквички и разпределете отмерено благодарение на шпатула.

 Пица с тесто от тиквички

Гответе на междинен огън до златисто кафяво, след което обърнете от другата страна, намалете котлона и гарнирайте с обичаната ви „ плънка “ за пица. В този случай – шунка, домат и сирене/кашкавал или други зеленчуци, да вземем за пример гъби и зелена чушка.

Може авансово да намажете основата с доматен сос или кетчуп. Покрийте с похлупак и гответе на слаб огън за 5 минути. За край поръсете с подправки по ваш усет. Например черен пипер, шарена сол, чубрица, сминдух…

 пица с тесто от тиквички

Ако рецептата ви е харесала може да оставите вашият коментар.

Добър вкус!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР