Чудели ли сте се какво ще е, ако можехте да

...
Чудели ли сте се какво ще е, ако можехте да
Коментари Харесай

Известен хакер адаптира контролера на PS4 само за една ръка

Чудели ли сте се какво ще е, в случай че можехте да играете своите обичани видеоигри единствено с една ръка? Бен Хек може би има решение за това.
Говорим за прочут хакер на хардуер, който води доста известен канал в мрежата YouTube. Последният му план е адаптирането на DualShock контролера на PlayStation 4 конзолата единствено за една ръка. Изглежда той най-сетне съумя и даже може да ви покаже функционален първообраз.



Аксесоарът съставлява дясната аналогова част върху горния корпус и лявата на дъното на контролера. Това разрешава на геймъра да постави устройството на маса или на неговия личен крайник и без никакви старания да употребява лявата аналогова част. Хек тества прототипа, като игра Red Dead Redemption 2 и, наподобява, той работи добре. Според видео в YouTube с контролера геймърът може да употребява колелото за оръжия, да язди кон и даже да се прицелва и стреля.

Бен Хек описа и по какъв начин е съумял да създаде контролера. От глина, тиксо и други съществени материали той е направил форма, която е комфортна за прилагане. Важно е било да не се концентрират доста бутони на едно място, което би направило потреблението на аксесоара объркващо. След окончателното планиране на формата, Хек се е трансферирал към програмен продукт за 3D моделиране, с цел да стартира да построява частите на прототипа. След това те са създадени на 3D принтер. Тук идва сложната част – по какъв начин да се разположи електрониката. Хек, твърди, че е употребил елементи от истинския и mini изданието на контролера, които са били извънредно подобаващи.



Резултатът е в действителност новаторско решение, хитро и плътно. На пръв взор е просто занимателен учебен план, само че е допустимо той да е от изключителна помощ на хора, които не могат да употребяват някои от пръстите си или едната от ръцете. Така че има опция за реализация на този хардуер.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР