ЧСИ-та незаконно и на гърба на народа са преразпредели над

...
ЧСИ-та незаконно и на гърба на народа са преразпредели над
Коментари Харесай

Ивайло Илиев пред Фрог: ЧСИ-та на гърба на народа незаконно си преразпределиха над 25 млрд. евро

ЧСИ-та нелегално и на гърба на народа са преразпредели над 25 милиарда евро. Това е най-голямата кражба в България, с която се унищожава бизнеса на хората, умират дребни и междинни предприятия. Мълчи се за това, че Европейска комисия продължава да проверява България за това, че 10 години българите са съдени в нарушаване на европейското законодателство. Наказателната процедура е неизбежна.
Това сподели пред Фрог нюз Ивайло Илиев- член на „ Сдружение на пострадалите от Частните Съдебни Изпълнители и правосъдната система-Солидарност “. Той разкри шокиращи неща:

Проблемът е голям, само че в българските институции не срещаме никакво схващане. Въведена е порочна процедура в цялата страна, която да наподобява видимо годна. Всички са осъждани в неявяване на хората, което е неприемливо. Всеки може да бъде наказан единствено в негово персонално наличие и единствено, в случай че се е съгласил и е признал, че дължи този дълг.

Тази порочна процедура е въведена поради Топлофикация-София. По европейското законодателство консуматор на топлинна сила може да бъде наказан единствено, в случай че има персонално подписан контракт с сдружението. Топлофикация няколко пъти смени собствеността си и нямат никакви настоящи контракти при над 80 на 100 от делата, които минават в съда при отсъствието на длъжника. И тъй като Топлофикация не разполага с контракти, са въвели тази порочна практика-всичко да става в закрити правосъдни съвещания и да не се уведомява другата страна.

Банките са заинтригуваната страна, те имат доста мощно лоби в Народно събрание. Има и мафиотска група, която изкупува парцели на безценица и това са ЧСИ-та. В своите ръце те концентрираха голям запас. Нали се сещате, че в случай че един парцел коства 300 000 евро, а действителната му оценка е 3 млн. евро, на подставеното лице могат да се дадат 500 000 евро, 1 млн. евро за ЧСИ-то, когато той реши да си го продаде. И парцелът отново коства по-евтино от действителната пазарна цена, с цел да може да бъде „ разплетен “ бързо. В ЧСИ-та има подобен голям запас, че те могат да корумпират на всички нива-зависимата прокуратура и съд, който не смее да стартира да съди по европейското законодателства.

Мая Манолова предходната година беше предложила промени в Граждански процесуален кодекс в доста точки. Там концепция да се промени убийственият член, съгласно който длъжниците могат да бъдат съдени в тяхно неявяване. Промяната беше гласувана в правна комисия, само че в Народно събрание той отпадна на второ четене в пленарна зала. Лобитата на банките и ЧСИ-та минаха с куфарчетата и обърнаха процедурата. Граждански процесуален кодекс не е неприятно написан закон, само че никой не го съблюдава. Съдът нарушава Граждански процесуален кодекс, освен европейското законодателство. Не може документ от съда да ти бъде залепен на вратата, да се направи фотография и по-късно да го скъсат, с цел да не може никой да го прочете, с цел да се браниш. Адвокатите също имат интерес от такива каузи, тъй като и те взимат пари.

ЧСИ-та са застраховани при застрахователите за големи суми, някои за по 5-10 млн. лева за неточности и пропуски. А те ги вършат съзнателно. Ние разполагаме с публична информация от Върховен касационен съд, в която се споделя, че в Софийския областен съд съществува така наречен „ тъмна стая “, в която се съхраняват всички каузи, по които ЧСИ-та не са върнали известието в съда. Това са над 200 000 каузи от 2010 година до момента. Всичко това е нелегално. Ужас е! И това е една от най-дълбоко защитаваните секрети в България. По едно от моите каузи хонорарът, заплатен на юристконсулт на една банка е 80 000 лв..

Какви апокалиптични картини още разкри Ивайло Илиев за казуса и дали има избавление, четете в рубриката „ Интервю “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР