ЧСИ продава три търговски обекта в сградата на Верона Сити

...
ЧСИ продава три търговски обекта в сградата на Верона Сити
Коментари Харесай

Три обекта във “Верона Сити Център“ в хватката на ЧСИ заради пореден дълг на 41-годишен бизнесмен

ЧСИ продава три търговски обекта в постройката на „ Верона Сити център “ на ул. „ Иван Вазов “ в Пловдив. Магазините се намират на първи етаж от зданието, където до скоро се обитаваше аутлет за маркови артикули.
Прочетете още
Два от независимите обекти са с повърхност от 32,76 км.м. и се търгуват при първочанална цена от 110 000лв. /56 242евро/. Третият е нищожно по-голям – 34,04 км.м., като цената му е формирана на 115 000лв./58 798 евро/. Към тях спадат и идеални елементи към постройката.

Любопитните детайлности към тези парцели са доста. Но първо да напомним, че преди години партерният и първият етаж във въпросния обект, издигнат от вложителя Вероника Иванова, с повърхност от 1200 кв.м. се продаваха за 3 000 000 евро или 2 500 евро за кв.м. без Данък добавена стойност.



Понастоящем парцелите са благосъстоятелност на небезизвестния Светослав Йорданов Митов. Името му се прочу около абсурда с унищожаването на къщата монумент на културата на ул. „ Гладстон “ 12. Той закупи емблематичното здание на Куцоглу, проектирано от арх. Йосиф Шнитер, през 2017г.. Откупи от десетките наследници през сдружението си „ Неокор Билдинг “ ЕООД. Бе направен план, според който постройката трябваше да бъде реставрирана, само че до такава степен по този начин и не се стигна. Напротив – на 6 юни 2019г. занемареното архитектурно украшение рухна!

Всъщност апетитът на Светослав Митов към монументи на културата го свързва и с парцела, в който в този момент арбитър реализатор разпродава обектите му. Строителството на „ Верона Сити Център “ бе предоставено през 2009г. върху някогашен тютюнев склад на ул. „ Иван Вазов “ от сдружение " Палас - 27 " ЕООД. Към днешната дата то е в неплатежоспособност след отговорности към кредитори, контрагенти и страната. Фирмата е благосъстоятелност към този момент упоменатата Вероника Иванова. Бизнесдамата бе подведената под отговорност за събарянето на шедьовъра на Шнитер на „ Гладстон “ 12 в качеството ѝ на пълномощник на сдружението на Митов „ Неокрит Билдинг “.

41-годишният мъж пък за прочут интервал от време е бил шеф на „ Палас-27 “. По данни на Търговския указател той е шеф и едноличен притежател на капитала в още няколко сдружения – „ Верона Резиденс “ ЕООД, с наложени 5 запора от Национална агенция за приходите, един от които вдигнат; „ Верона Сити Център “ ЕООД, още веднъж с 5 запора от НАП; както и „ Неокор Билдинг “ ЕООД, върху което тегнат 9 запора. Всичките възлизат на разнообразни суми – сред 5000лв. и 20 000лв. Справка в Национална агенция за приходите демонстрира, че от 2019 като физическо лице Митов има вписани неуредени обществени отговорности в размер на 265 970 лева.

Отново заради същата причина – неизплатени задължения към институции, трите независими обекта във „ Верона Сити Център “ влизат в листата на ЧСИ Ангел Ангелов. Върху тях е наложена забрана от лятото на 2023г. в интерес на взискателя. Публичният търг към този момент е отворен за предложения на наддавачите и това ще продължи до 9 май. Очаква се на идващия ден да бъде ясно дали трите магазина на ул. „ Иван Вазов “ 33 имат нов собственик. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР