Chromebook — това е линия ноутбуци, които работят с операционната

...
Chromebook — това е линия ноутбуци, които работят с операционната
Коментари Харесай

Какво е хромбук и кое го отличава от обичайния ноутбук?

Chromebook — това е линия ноутбуци, които работят с операционната система Chrome OS, създадена от Гугъл. Chrome OS е основана на Linux операционна система, която разчита напълно на облачни калкулации и онлайн-услуги.

В тази публикация ще разгледаме по-отблизо Chrome OS и ще научим какво прави Chromebook толкоз неповторимо устройство.

Хромбук работи с Chrome OS: с какво се отличава от останалите OS?

Едно от страхотните неща в Chrome OS е доста бързото време за зареждане. След като бъде включен, Chromebook е подготвен за потребление единствено за няколко секунди.

Операционната система Chrome OS е напълно фокусирана върху уеб-ориентираните приложения и услуги. Тя разчита на запазване на данните и приложенията в далечен облак, вместо да ги пази локално на дисков драйвер. Това разрешава на потребителите да имат достъп до своите данни от всяко обвързвано с интернет устройство и да ги синхронизират сред обособените им джаджи.

Хромбук идва с уеб-браузъра Гугъл Chrome: какво е преимуществото от потреблението му?

Chromebook идва с браузъра Гугъл Chrome, който е главният инструмент за работа с Chrome OS. Браузърът Chrome предлага огромно многообразие от разширения и приложения, налични в магазина за приложения, които разрешават на потребителите да разширят функционалността на своя Chromebook и да го приспособяват към своите потребности.

Какво предлага Chrome OS в Chromebook?

Една от най-забележителните особености на Chrome OS е високата сигурност. Всички приложения на Chromebook работят в предпазена среда, която ги изолира от главната операционна система. Chrome OS се актуализира постоянно и автоматизирано, осигурявайки навременни функционалности, сигурност и бързи корекции на грешките.

Chrome OS също предлага съгласуемост с другите устройства на Гугъл, като Android-базираните смарт телефони и таблети. Това ви разрешава елементарно да синхронизирате приложения, данни и вести сред обособените джаджи, осигурявайки оптимално улеснение за потребителя. Операционната система употребява малко количество сила — “хромбук “ може да се похвали с висока самостоятелност.

Всъщност Chrome OS е браузър с доста функционалности — можете да вършиме съвсем всичко, което може да се прави на елементарен компютър или Windows ноутбук.

Какви са минусите на Хромбук?

За страдание има и някои ограничавания на Chrome OS. Работи най-добре с непрекъсната интернет връзка, защото множеството функционалности и приложения зависят от онлайн-услугите на Гугъл. Освен това, не всички приложения са налични за инсталиране в Chrome OS заради нейните функционалности и ограничавания. Но това не значи, че такива устройства не са известни — те към момента намират своя “краен консуматор “, другояче нямаше да се продават.

Между другото, компанията непрестанно усъвършенства операционната система за по-широката публика. Не толкоз от дълго време Гугъл разгласи, че известната игра Minecraft към този момент е налична и за притежателите на “хромбук “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР