Чрез Целева програма Информираност, подкрепа и съпричастност“, Министерството на труда

...
Чрез Целева програма Информираност, подкрепа и съпричастност“, Министерството на труда
Коментари Харесай

Подкрепа и ефективност: Стартира Целева програма за социални услуги на Българската православна църква

Чрез Целева стратегия „ Информираност, поддръжка и съпричастност “, Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ ще поддържа напъните на Българската православна черква /БПЦ/ да дава качествени и ефикасни обществени услуги. Това оповестиха от министерството.

Инициативата ще бъде с плануван бюджет от 160 000 лв.  и ще се финансира от Фонд „ Социална протекция “ /ФСЗ/.

Целта е да се обясни измежду духовенството за същността на обществените услуги съгласно нормативната уредба на страната и да се подкрепят организации към църковните общности в процеса по обезпечаване на навременна и подобаваща грижа за най-уязвимите хора и фамилии . Във втория стадий ще се обезпечи опция снабдители на обществени услуги към църковната общественост да осъществят съответни мероприятия, ориентирани към групите, с които работят.

Програмата „ Информираност, поддръжка и съпричастност “ е основана по отношение на подписаното през 2011 година съглашение сред БПЦ и МТСП за съдействие. Тя е в отговор на нуждата от реализирането на действия за повишение на потенциала в епархиите във връзка с обществените услуги и обмяната на положителни практики, разпозната от междуведомствена работна група с присъединяване на представители на органи на изпълнителната власт и на Българската патриаршия.

Целевите групи по Програмата, която ще се извършва до 31 октомври 2024 година, ще са представители на БПЦ , снабдители на обществени услуги към църковната общественост, деца и възрастни в риск . През първия стадий по нея ще могат да се провеждат и организират осведомителни събития – кръгли маси, семинари, срещи, начинания за обмяна на опит и положителни практики. През втория стадий ще се финансират мероприятия , част от сложна обществена рехабилитация като отмора и отдих , образуване на обществени и културни стратегии , ателиета по ползи, информиране по въпроси, свързани с обучение, вероучение , психическо и обществено развиване .

Повече информация за самодейността може да бъде получена на адрес : гр. София, ул. „ Триадица “ № 2, фонд „ Социална протекция “, тел. 02 8119681, 8119401, 8119673. Целевата стратегия и документите за кандидатстване са оповестени на уеб страницата на МТСП, Фонд „ Социална протекция “  – раздел „ Документи “ и „ Актуални процедури “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР