Чрез постоянното плашене на обществото, че помагайки на Украйна, България

...
Чрез постоянното плашене на обществото, че помагайки на Украйна, България
Коментари Харесай

Христо Иванов: Плашейки хората с оръжията за Украйна, Радев обслужва руските интереси

Чрез непрекъснатото плашене на обществото, че помагайки на Украйна, България се въвлича във война, президентът Румен Радев в действителност обслужва съветските ползи.

Така разяснява позицията на президента Радев, че военна помощ за Украйна усилва рисковете за България, съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Това непрекъснато плашене на хората в действителност слага въпроса каква позиция заема президентът Радев. Защото цяла Източна Европа, цяла Европа оказва помощ на Украйна и никой не се въвлича във война. Нека се върнем през 40-те години и да си представим, че Съединени американски щати бяха споделили, че няма да оказват помощ на Съюз на съветските социалистически републики във войната Хитлер, тъй като желаят мир - какъв мир щеше да има тогава. Това е неуместна теза и това, че всички наши сътрудници откриха метод да оказват помощ на Украйна, този дебелоглав е най-малкото чудноват, меко да го кажа ", изострен бе Иванов в коридорите на Народното събрание.
По думите му отстояващите позицията за неутралитет в действителност работят за това Русия да надделее. " Това е вид, в който България ще се окаже в един свят, в който всяка мощ може да си вземе парче от непозната страна и това опонира на националния интерес. "

Освен това - даването на военна помощ в действителност ще спомогне за модернизацията на армията ни.

" Много значимо е да се разбере, че тематиката не е единствено за предоставяне на оръжия за Украйна, това е и въпрос за рационализация на Българската войска. В момента съществуват механизми, посредством които ние можeм да помогнем на Украйна, без да се лишаваме от никакви качества. Всъщност може по този метод да си помогнем за модернизацията на Българската войска ", посочи партийният водач.

" Демократична България " ще работи с всяка една политическа мощ по предлагането за изпращане на оръжие, уточни още Иванов.

Към момента в Народно събрание са входирани две оферти за военна помощ за Киев - едното е точно на Демократична България, а другото - на ГЕРБ.

Лидерът на " Да, България " поддържа обаче президента в друго - в изказаната от Радев воля да не бърза с връчването на мандатите, с цел да даде по-голям късмет на партиите да образуват работещо болшинство, което да излъчи правителство
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР