Чрез натиск Скопие направи всичко възможно да си осигури подкрепа

...
Чрез натиск Скопие направи всичко възможно да си осигури подкрепа
Коментари Харесай

Скандал: Биячът на Бекир от Струга е на свобода и без обвинение

Чрез напън Скопие направи всичко допустимо да си обезпечи поддръжка от държавното управление на Германия за присъединението към Европейски Съюз. Българското посолство в Берлин не противодейства по никакъв метод на тази дипломация, Външно също нищо не направи. Именно това е повода Бундестага да излезе с декларация на 15 юни, която  призовава " България да поддържа пътя на Северна Македония към Европейски Съюз в границите на постигнатия със съвета компромис и да се въздържа от спомагателни условия ". Това разяснява пред Lupa.bg ръководителят на фондация „ Македония ” Виктор Стоянов.

Премиерът на прилежащата страна Димитър Ковачевски дава обещание, че това е единствено началото и сходни начинания се чака да бъдат гласувани евентуално още и в Полша, Франция, Съединени американски щати, Съвета на Европа и други. Миналия месец Ковачевски съобщи във Виена, че Северна Македония желае да стане член на Европейския съюз до 2030 година и за това той не вижда " по-нататъшни спънки, условия или политически претенции ".



„ Декларацията  на Бундестага за Северна Македония няма отношение към преговорната рамка, тя е вътрешнополитически акт за Германия, само че е неприличен и противен, тъй като не е признато непознати страни да гласоподават заявления, че признават народността, културата и езика на други страни ”, изясни Виктор Стоянов.   

 „ България последните месеци прави оттегляне по Македонския въпрос по всички линии. Вече стана ясно, че в отчета на Европейски Съюз за РСМ отпада компромис 18, в който са включени всички български ремонти, които касаят преговорната рамка на Скопие. Поправките ще бъдат гласувани настрана и те ще бъдат отхвърлени. В отчета за напредъка на Северна Македония на Екологичен потенциал няма да има и дума за двустранните връзки с България, за проблемите на лица с българско съзнание, за включването на българите в Конституцията, за гоненията им, за нападенията им... Резултатът го виждаме с побойника на Бекир Кадриески – той  е на независимост, без обвиняване и няма да му бъде повдигнато обвиняване, следствие не се е направило ”, разяснява Стоянов.

По думите му Европейски Съюз си затваря очите поради войната в Украйна и в желанието си бързо да интегрира РСМ в своите редици е готово да преглътне обстоятелството, че има систематичен проблем с лицата с българско съзнание.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР