Чрез интернет и сайтовете за запознанства днес имаме сто пъти

...
Чрез интернет и сайтовете за запознанства днес имаме сто пъти
Коментари Харесай

Кървинг: новият тренд в запознанствата, който може да ви подлуди!

Чрез интернет и уеб страниците за запознанства през днешния ден имаме 100 пъти повече контакти, в сравнение с са имали хората преди 30 или 40 години. Достатъчно е да си създадем профил в някой портал и за по-малко от час към този момент можем да си пишем с десетина непознати. Чрез рисковото умножаване на обществените допирни точки и междучовешките (нездрави и изкривени) връзки се трансфораха в всеобщ феномен. По тази причина през последните години се постановиха нови понятия като гоустинг (изчезва ненадейно от живота ви без обяснение), бенчинг (държи ви на аварийна пейка, до момента в който евентуално се среща и с други), бредкръмбинг (залъгва ви, че има усеща към вас, с цел да си четка егото) и други сходни, които ни оказват помощ да проумеем какво „ се мъти “ посред ви.  

Кървинг (от англ. Curving) значи заобикалям, върша завой, увъртам се. Това ново събитие се отразява отрицателно най-много на необвързаните, които търсят връзка в интернет. Става дума съответно за това да се запознаете с някого и да желаете да се видите онлайн, а той – или тя – да заобикаля съзнателно тематиката. В този случай контактът не се прекъсва внезапно, както при гоустинга, а евентуалният сътрудник – партньорка – продължава да ви написа, без да дава явен отговор на предлагането ви за среща.  Защото той – или тя – няма никакво желание да се среща с вас. И тъкмо отсам идва заплахата!

Докато при гоустинга се разочаровате един път, когато той – или тя – внезапно престане да се обажда и разрушава всичките ви илюзии, то при кървинга очакванията ви се подклаждат съзнателно и по този начин неведнъж претърпявате отчаяние. Все си внушавате, че индивидът е нямало да ви написа, в случай че въобще не е проявявал интерес, само че в реалност тъкмо това е казусът. Вие служите само за ликвидиране на времето и с цел да може оня, който ви разиграва и ви прави на маймуна, да ласкае егото си. Какво да извършите, с цел да спасите сърцето си от мъчителна детонация?

Ето по какъв начин да се предпазите от кървинг

И тук, както при всички запознанства, важи девизът: Дай си време и не прибързвай! Защото изключително при онлайн запознанствата би трябвало да изчакате, преди да допуснете някого до себе си. В края на краищата в мрежата е доста по-лесно да  се преструваш и да прикриваш същинската си идентичност. Но по какъв начин да се отбраните тъкмо против кървинга и за какви сигнали да внимавате?

Най-напред би трябвало да следите дали демонстрира признаци за изплъзване. Ако индивидът отсреща непрекъснато заобикаля тематиката за среща и самичък не отваря дума за нея, вие поемете самодейността. Попитайте го непосредствено за какво умишлено отклонява въпроса. Не му позволявайте да ви замаже очите! Ако и тогава забележите, че се пробва да изклинчи, разполагате със несъмнено доказателство и не трябва да инвестирате повече време и усеща в този субект. Теглете в точния момент чертата и не допускайте да ви залъгва с оправдания, тъй като за кървинга просто няма опрощение! Ако той – или тя – демонстрира към вас сериозен интерес, сигурно ще се обади още веднъж. Но внимание! Ако е минало доста време (например няколко месеца), преди да ви потърси, може да става дума за зомбинг! Още една „ любовна “ наклонност, при която индивидът, който се е изпарил като пушек, се появява още веднъж ни лук ял, ни лук мирисал, все едно е възкръснал от мъртвите зомби!

Накрая да изброим в резюме възможните претекстове, които тласкат някого към кървинг:

  • Страх от самотност
  • Страх от обвързване
  • Липса на самочувствие
  • Психични проблеми
  • Грубо сметкаджийство
  • Социална непросветеност
  • Патологичен нарцисизъм
  • Скука
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР