Човешкото тяло не може да произвежда витамин С в големи

...
Човешкото тяло не може да произвежда витамин С в големи
Коментари Харесай

Този симптом с кожата издава дефицит на витамин С

Човешкото тяло не може да създава витамин С в огромни количества, тъй че всички ние би трябвало да си го набираме постоянно посредством храната. Основният източник на този витамин са пресните зеленчуци и плодове. Консумацията на дребни количества от тях се свързва с неналичието на витамин С.

Същевременно експертите означават, че има редица признаци, които демонстрират недостига на този витамин в организма ни, написа електронното издание medikforum.ru.
Ето за какво витамин С е толкоз значим!
Както знаем, по-голямата част от витамините е належащо да се набират от време на време от храна или хранителни добавки, защото тялото ни н...
Прочети повече
Грубата кожа и неравностите по нея са едни от най-честите и в същото време с това подценявани признаци на казуса.

Експертите изясняват, че витамин С е виновен за производството на колаген - протеин, който прави кожата гладка, еластична и с равномерна текстура. 

Но в изискванията на неговия недостиг настъпват неподходящи промени свързани със положението на кожата. Когато тялото ни не получава витамин С в нужното количество повече от три месеца, може да възникне положението фоликуларна кератоза, известно още като " настръхнала кожа ".

В случай на кератоза кератинът (белтъчно вещество) стартира да се натрупва в порите на кожата, провокирайки прекалено кератинизиране и появяването на папули. В резултат на това повърхността на кожата става неравна и груба. Този признак постоянно се появява региона на предмишниците, бедрата и задните елементи.
10-те най-богати на витамин С храни
Витамин С е измежду най-важните витамини в сезона на грипа и инфекциите. Той е мощен стимулант на имунната система и подкрепя оправянето...
Прочети повече
Друг кожен признак, който може да бъде обвързван с неналичието на витамин С, са синините, които не отшумяват за нескончаем интервал от време.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и със съответния експерт!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР