Човешкото достойнство е на първо място в Хартата на основните

...
Човешкото достойнство е на първо място в Хартата на основните
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Достойният труд трябва да гарантира достоен живот

Човешкото достолепие е преди всичко в Хартата на главните права на Европейския съюз. Според нея, признаването на достолепието на хората е основата на свободата, справедливостта и мира в света. На днешния 1-ви май ние от Българската социалистическа партия заявяваме, че достойният труд на работещите би трябвало да подсигурява заслужен живот. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия София Калоян Паргов в словото си по време на първомайския митинг- концерт в Борисовата градина, проведен от Българска социалистическа партия.

Той уточни, че при започване на третата декада на 21-ви век още веднъж се постанова това да се каже, тъй като в днешна България хората на труда към момента не получават почтена компенсация за него.

Паргов честити празника на хората на труда, на левия щемпел и на стожерите на свободното слово.

„ COVID-19 промени освен живота в страната, само че и в целия свят. През последната година България мина през изключително състояние, а по-късно и до момента е в изключителна епидемиологична обстановка. У нас настъпиха тежки здравни, стопански, а към този момент и политически катаклизми “, посочи ръководителят на Софийската организация на Българска социалистическа партия и добави, че доста хора се сблъскаха със болестта и не всички се пребориха с нея, хиляди изгубиха работата и поминъка си, а цели браншове са изправени пред заплахата дали ще оцелеят.

„ Днес е печален празник “, установи Калоян Паргов.

„ Но ние, социалистите, не губим кураж. Ще отстояваме достолепието на трудещите се. Ще се борим и за смяната в страната, която да го подсигурява “, съобщи водачът на столичните социалисти.

„ Нищо не е изгубено. Много може да бъде извоювано. От нас зависи да сме мощни, единни и сплотени. Такива би трябвало да сме ние – социалистите “, уверен е той.

По думите му в днешния ден не би трябвало да се не помни и за свободата на медиите.

„ България към този момент е на нежеланото 112-о място по независимост на словото в света, като тази година отстъпи още една позиция обратно “, напомни той и сподели, че всяко оттегляне от тази независимост е присъда за страната ни.

Според него е реалност, че през последните години у нас съотношението „ качество – тираж “ от дълго време е нарушено. Нещо повече - жълтата преса е толерирана за сметка на качествената и справедлива публицистика.

„ Вестник „ Дума “ продължава да държи фронта. И тук е място да благодарим на екипа и задочно на създателя на вестника Стефан Продев “, прикани в умозаключение Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР