Човешкият капитал е най-важният елемент за изграждане и поддържане на

...
Коментари Харесай

Все повече организации ползват външни ИТ услуги от А1 България


„ Човешкият капитал е най-важният детайл за създаване и поддържане на надеждна и предпазена IT инфраструктура ”, споделя Мартин Филев от А1 България
(снимка: предоставена от А1 България)

В се повече компании и организации се обръщат към А1 България за „ изнасяне ” на IT експертните си функционалности и позиции под формата на външна услуга, съобщи Мартин Филев, управител „ ICT планове за корпоративни клиенти ” в компанията , по време на панелна полемика за IT инфраструктурата в границите на 17-тата годишна конференция „ Стратегическа инфраструктура и вложения 2022 ” .

В последните години екипите на А1 в направление „ IT и цифрова промяна ” и „ Мрежа и услуги ” се уголемяват с повече висококвалифицирани специалисти и компанията се трансформира във все по-предпочитан IT шеф в страната, акцентира Филев. По неговите думи, използването на външни IT услуги обезпечава на обществените институции и бизнеса по-високо равнище на експертиза в поддръжката на системите и крайните им устройства, а също по този начин им оказва помощ за понижаване на разноските за поддръжка и узаконяване на лични специалисти.

„ Човешкият капитал е най-важният детайл за създаване и поддържане на надеждна и предпазена IT инфраструктура. Институциите и огромните компании срещат все по-големи компликации да наемат и поддържат задоволително дипломиран и многочислен IT екип, което прави ICT услугите и профилираните IT специалисти на А1 още по-привлекателна опция ”, съобщи той.

А1 предлага решения „ като услуга ” в областта на софтуера, инфраструктурата, систематичната интеграция и киберсигурността, като за задачата си партнира с водещи международни производители и поддържа възходящ екип от IT и ICT специалисти, разясни Филев. Така организациите в страната получават „ отличен вид за справяне с недостига на софтуерни специалисти ”, с цел да съсредоточат напъните си върху главната активност.
още по темата
Участниците в полемиката се сплотиха към мнението, че IT инфраструктурата става все по-ключова за положителното действие на доста други инфраструктури, а упоритостта за цялостна съгласуваност, връзка в действително време и автоматизацията я трансформират в поле на непрекъснати нововъведения и мощна конкуренция.

Друга основна тематика бяха политиките на институциите в Европейския съюз към потреблението и съхраняването на данни и условията към всички участници в екосистемата. Според Мартин Филев, те имат своите съществени учредения поради обстоятелството, че концентрирането на големи количества персонални и чувствителни данни в организации, които не са под юрисдикцията на EС и работят по разнообразни свои правила, носи доста опасности за крайните консуматори и за бизнеса.

Той уточни, че това е била и част от повода А1 Group, част от която е А1 България, да придобие един от водачите на пазара на облачни решения, регистрирани в Европа – Exoscale. По този метод корпоративните клиенти, които се доверяват на услугите на А1, могат да разчитат, че данните им са в сигурни ръце – в професионални центрове за данни в Европейски Съюз и се съхраняват съгласно най-хубавите практики и при съблюдаване на регулациите.

Мартин Филев добави, че към момента огромна част от клиентите не се доверяват в цялостна степен на клауд услугите и избират данните им да бъдат съхранявани на инфраструктура, която е предопределена за тях. Затова А1 предлага и услугата Virtual Data Center, която им обезпечава такава опция, употребявайки като услуга сървъри за техните потребности в център за данни на А1, като инфраструктурата е построена напълно съгласно условията на GDPR регламента.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР