Човешкият живот ценност ли е за Владимир Путин. Този въпрос

...
Човешкият живот ценност ли е за Владимир Путин. Този въпрос
Коментари Харесай

Милиардер разкри защо Путин изобщо не бива да пие

Човешкият живот полезност ли е за Владимир Путин. Този въпрос журналистът Дмитрий Гордон задава на някогашния му непосредствен другар и някогашен олигарх Сергей Пугачов. Поводът е оповестената „ частична ” готовност на 300 000 руснаци за войната в Украйна. 

„ Когато влезе в Кремъл имаше миг, когато той в действителност ме потресе. Помните тази обстановка, когато работите в държавното управление по едно време се въртяха от Павел Бородин. И точно той одобри на работа в държавното управление изхвърлените от всякъде Путин и Сечин /Игор Сечин – първи шеф на Путиновата администрация, а в този момент шеф на „ Роснефь ”. б. р./. И когато Бородин отиде на инагурацията на Джордж Буш го арестуваха в Америка /по обвиняване в пране на пари – б. р./.

Арестуваха го по искане на Швейцария. После го изпратиха там и го пуснаха против гаранция през 2001 година. /5 милиона швейцарски франка б. р./ Аз познавах доста добре Бородин и му помагах да се оправя с юристите. Просто им плащах пари. 



Павел Бородин

През 2001 година през април се срещаме с Путин в Кремъл и сред работите той ме пита: „ Всичко обикновено ли е с Паша? ” Казвам му че имаме юристи и всичко е обикновено. Знам в елементи, че Бородин не беше отговорен и нямаше проблем с него. Путин ме хваща на разположение и влизаме в асансьора – от кабинета му има излаз за два асансьора – водят непосредствено към жилищата на Путин, Сталин и който различен се сетите в първия корпус на Кремъл.

Вътре натиска копчето и по-късно за „ Стоп ” и споделя: „ Момчетата ни там надеждни ли са? ” Нормални са, споделям аз. А Путин отново: „ Паша какъв брой ли е приказвал за мен в Америка, а какъв брой ще опише и в този момент в Швейцария! Осъзнаваш ли това изобщо? Ако момчетата са ти надеждни, не може ли да го чукнем по главата с нещо тежко? Да го загърнем в килим, да го качим в частен аероплан и тук да го погребем ”. И добави: „ Така доста пъти сме правили ”.

Аз познавах Путин още от 90-та година - не бях в потрес, а бях изпаднал в транс! Тогава той осъзна, че е споделил освен това, че се е разгорещил, това е нещо, което не е бивало да слушам и добави: „ Добре, добре – ще се оправим някак ”. Това бе първият ми фрапантен миг с него. Просто по този начин да искаш да убиеш Бородин! А какъв брой доста за него бе направил Павел Бородин ”, споделя Сергей Пугачов. 

Бившият олигарх и притежател на корабостроителници изяснява, че приказките на Путин, за другарството, дружбата и това, че не изоставя другарите си, са въздух под налягане. 

Втората обстановка, която споделя Пугачов се е случила в огромната кухня на резиденцията „ Ново Огорьово ”. Преди това милиардерът е докарал на Путин една каса доста класно вино от Франция.

„ Някакъв празник беше. Изпихме една бутилка и предложих да отворим втора. Той се съгласи, а Людмила бе твърдо срещу. И ми шепне обезпокоеното: Моля те недей повече да наливаш! ”, спомня си Пугачов.

А Путин желал да пият още – леко го било хванало. 

„ Людмила се разплака и излезе. После я попитах какво чак толкоз се е случило - две бутилки вино. А тя споделя: „ Той не би трябвало да пие! След като пие става садист! Сега ще пие и след това ще стартира да ме щипе, блъска и мачка. След това имам такива синини, че една седмица не мога да изляза на открито ”. 

Всичко това приказва, че нещо с него не е в ред. Така че, не е чудно, че той върна в света от дълго време забравените политически убийства в чужбина. Самият аз съм бил негова цел и знам това. За доста случаи ние нищо не знаем. Чухме единствено за всякакви Скрипал, Литвиненко и Навални ”, споделя милиардерът.

Кой е Пугачов

Сергей Пугачов е бизнесмен, политик и вложител. Дълго време той беше ръководител на съвета на шефовете на Международната индустриална банка. Той пази две дисертации, разгласява три монографии. Той е набожен човек. Заради банкрута на банката му се наложи да бяга в чужбина – тогава точно настъпи разкола му с Путин. Живее във Франция. Осигурява непрекъснато поддръжка на манастира, ситуиран в Московска област. Там ментор е Тихон, кой съгласно някои е и всекидневен изповедник на Владимир Путин. 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР