Човешки останки бяха открити в село Бищажин (Бистражин), Югозападно Косово,

...
Човешки останки бяха открити в село Бищажин (Бистражин), Югозападно Косово,
Коментари Харесай

Намериха човешки останки в Косово, вероятно са от последната война

Човешки остатъци бяха открити в село Бищажин (Бистражин), Югозападно Косово, като се допуска, че са от последната война в Косово от 1998–1999 година, съобщи КосоваПрес, като се базира на вчерашно съобщение в обществените мрежи на държавната комисия на Косово за безследно изчезналите лица.

Комисията акцентира, че следва да бъде осъществен ДНК-анализ на откритите остатъци, написа Българска телеграфна агенция. 

„ В последните две седмици нашите екипи на държавната комисия на Косово за безследно изчезналите лица, института по правосъдна медицина (на Косово) и косовската полиция, с поддръжката на министерството на защитата (на Косово), косовските сили за сигурност, (мисията на Европейски Съюз за господство на закона в Косово) ЕУЛЕКС и организацията на Червения кръст в Косово направиха разкопаване в Бищажин, община Джакова (Дяково). Днес (вчера), по време на разкопаването, екипите се натъкнаха на човешки остатъци, които съгласно работещия на мястото антрополог Вальон Хюсени съставляват съдебномедицински интерес и евентуално принадлежат към жертвите на войната в Косово (през 1998–1999 година “, заяви комисията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР