Човешки останки бяха открити в село Бищажин (Бистражин), Югозападно Косово,

...
Човешки останки бяха открити в село Бищажин (Бистражин), Югозападно Косово,
Коментари Харесай

Човешки останки бяха открити в Косово

Човешки остатъци бяха открити в село Бищажин (Бистражин), Югозападно Косово, съобщи КосоваПрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според медийната информация най-вероятно става дума за жертва на последната война в някогашната сръбска провинция (1998–1999 г.).

Правителствената комисия на Косово за безследно изчезналите лица акцентира, че следва да бъде осъществен ДНК-анализ на откритите остатъци.

„ В последните две седмици нашите екипи, Института по правосъдна медицина и косовската полиция, с поддръжката на Министерството на защитата, косовските сили за сигурност, ЕУЛЕКС (мисията на Европейски Съюз за господство на закона в Косово) и организацията на Червения кръст в Косово направиха разкопаване в Бищажин, община Джакова (Дяково), споделиха от институцията.

" Вчера по време на разкопаването, екипите се натъкнаха на човешки остатъци, които съгласно работещия на мястото антрополог Вальон Хюсени съставляват съдебномедицински интерес и евентуално принадлежат към жертвите на войната в Косово през 1998–1999 година “, прибавиха от комисията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР