Човешка кръв ще „напои“ Ватикана в знак на протест, вдъхновен от Шинейд О`Конър

...
Молодкин – който влезе в заглавията, след като продаде напоени
Коментари Харесай

Молодкин – който влезе в заглавията, след като продаде напоени с кръв копия на мемоарите на принц Хари по-рано тази година – казва, че очаква католиците да се обидят от неговия най-новата каскада, но настоява: „Това не ме притеснява.“

Той вярва, че ще има възмущение, подобно на това, причинено от О'Конър, когато тя разкъса изображение на папа Йоан Павел II, докато изпълняваше на живо Американска телевизия.

Молодкин казва, че кариерата на ирландската звезда е била "тотално съсипана" от протеста й срещу малтретирането в католическата църква през 1992 г., но след смъртта й през юли тя е приветствана като "герой".О'Конър „пророчески за католическата църква“

„Това ме вдъхнови“, каза той пред Sky News. „Чувствам се наистина емоционален от това, тъй като тя е толкова страхотна и талантлива певица.

„Кариерата й беше напълно съсипана и хората се опитаха да я забравят. Сега, след смъртта й, всички говорят за това... като пример за герой."

Молодкин е създал скулптура на ключовете на рая, емблемата на папството.

Изображение :Скулптурата ще бъде проектирана върху портите на Ватикана, казва Молодкин

Скулптурата е „готова да приеме кръв“

Художникът, който живее във Франция, казва, че ще има нужда от между 30 до 40 донора да напълни скулптурата с кръв, преди да я проектира върху портите на Ватикана около края на септември.

Той казва, че свещеник, който е бил малтретиран в Католическата църква, е готов да дари кръв за произведението - и се надява други оцелели сред "хилядите и хилядите" жертви да вземат участие.

"Скулптурата е готова да приеме кръвта на хора, малтретирани от Католическата църква, за да им даде глас", той каза.

Изображение: Художникът Андрей Молодкин в неговото художествено студио във Франция

Запитан как мисли, че ще реагират хората във Ватикана, той отговори: „Мисля, че ще бъдат шокирани и изненадани от това.

„Да видите този свещен символ... с кръвта на малтретирани хора, ще бъде изненадващо.“

Прочетете повече:
Злоупотребата с монахини включва „сексуално робство“
Насилието над деца, прикрито от свещеници
Около 330 000 жертви на насилие във Френската католическа църква

Попитан дали това ще обиди католиците, той каза: „Не ме притеснява, но вярвам, че ще обиди, защото силата на католическата църква все още е голяма сега.

„Вярвам, че… просто давам платформа за участие на хора, които са били малтретирани.

„Не съм унищожил нищо. Просто давам формален глас на хората да говорят за това."

За да съвпадне със Световното първенство в Катар миналия декември, Андрей Молодкин разкри реплика на трофея от Световната купа, който бавно се пълни със суров петрол. Имаше символична цена от 150 милиона долара – цифра, която съответства на сумата пари, за която се твърди, че е похарчена за подкупи и рушвети на служители на ФИФА Миналия август Молодкин представи скулптура на Белия дом, за която се твърди, че съдържа радиоактивна кръв на мъже, родени в Нагасаки, за да отбележи 77-ата годишнина от Хирошима и атомните бомби в Нагасаки. През май миналата година Молодкин показа стъклен портрет на Владимир Путин, който беше пълен с кръвта на украински войници. Твърди се, че изображение на произведението е било предавано на живо близо до Червения площад в Москва, докато г-н Путин наблюдаваше Деня на победата на Русия paradeОще през 2013 г., Молодкин откри изложба, наречена Католическа кръв, която включваше инсталация, в която той изпомпваше кръв, дарена единствено от католици, около своята реплика на Розовия прозорец в Уестминстърското абатство, който той виждаше като протестантски символ

Художник, протестиращ срещу „могъщите“ църква

Молодкин каза, че е избрал да протестира срещу злоупотребите в Католическата църква, защото тя е „мощна организация“ с „много тъмни тайни“.

Заглавието на проекта е „ портата на Ватикана, напоена с кръвта на хора, малтретирани от католическата църква“, добави той.

Молодкин преди това проектира скулптура, напълнена с кръвта на Афганистан, в катедралата „Свети Павел“ в знак на протест срещу забележките на принц Хари в неговия memoir Spare.

Изображение: Молодкин преди това създаде скулптура на кралския герб, която напълни с кръв, дарена от афганистанци

Хари беше критикуван, защото разкри в мемоарите си, че е убил 25 талибански бойци, докато е служил в Афганистан . Той написа, че „това не беше число, което ми доставяше някакво удовлетворение... но не беше и число, което ме караше да се срамувам“.

Принцът също призна, че не мисли за онези, които убити като „хора“, а вместо това като „шахматни фигури“, които са били извадени от дъската.

Молодкин каза, че представители на Хари са се опитали да се свържат с него, след като е пуснал в продажба напоени с кръв копия на Spare.

p>Изображение: Молодкин зацапа копия от мемоарите на принц Хари с кръв, дарена от афганистанци Изображение: Напоените с кръв копия на Spare бяха продадени за 10 000 долара всяко, казва Молодкин

„Опитахме се да избегнем всякакъв контакт (така) да не нарушим проект", каза художникът.

Той каза, че 16 копия от напоените с кръв копия на Spare са били продадени за 10 000 долара всяко, като приходите отиват за организации, които помагат на афганистански мигранти.

Андрей Молодкин казва, че използва човешка кръв в произведенията си след самоубийството на негов приятел, докато са служили в съветската армия.

The дисидент руски художник казва, че е прекарал две години в армията на своите 20 години – през което време той каза, че неговият приятел се е „прострелял в сърцето“.

„Моят приятел беше доста сериозно малтретиран от командирите“, каза Молокин пред Sky News. „Наказаха го.

„По време на мисия той се простреля в сърцето.

" Когато отиваме да ядем сутринта, 7 часа, двама души го източиха до палатката. След това на пътя имаше огромна линия от кръв.

"Тогава просто работехме до тази линия, тихо.

"Той беше като използвана машина… вече не беше човек.

"Той беше мой добър приятел ."

Молодкин казва, че времето му в армията през 80-те години му е помогнало да разбере опасностите от войната.

"От моя собствен опит разбирам, че започвате да се превръщате в инструмент на властова структура, която унищожава всичко и вече не сте себе си", добави той.

Sky News се обърна към Светия престол, правителството на Католическата църква, което действа от Ватикана, за планирания трик на Молодкин, но не получи отговор.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР