Човешка грешка на един от изпълнителите извън МВР е причината

...
Човешка грешка на един от изпълнителите извън МВР е причината
Коментари Харесай

Комисар Джартов: Човешка грешка извън МВР е причина за пуснатото съобщение за бедствие

Човешка неточност на един от изпълнителите отвън Министерство на вътрешните работи е повода за пуснатото довечера SMS известие за злополучие BG Alert  до част от жителите. Това заяви за БНР шефът на Групово дело " Пожарна сигурност " основен комисар Александър Джартов: 

" Съобщението, което са получили част от нашите жители, е обвързвано с осъществяване на тест на системата BG Alert, като на процедура са планувани публични проби на системата от идната седмица. Като от идната започват и следва да започват от седми ноември.

По време на подготовката за тези публични проби, знаете, че се организират и вътрешни проби сред изпълнителя на компанията и операторите, и по простъпка - вместо в тестовата среда е изпратено известие в действителната.

Няма изключителни събития, няма заплаха за хората. Става въпрос за човешка неточност в тази ситуация ", уточни основен комисар Джартов.

Загадъчно известие за идно злополучие смути голям брой българи

Тестово известие са получили клиентите на един от мобилните оператори, за което операторът не е бил известен, сe показва в известие на екипа му до медиите.

Официално от Vivacom:

" Уважаеми сътрудници,

По време на проби за автоматизирано изпращане на известия от системата БГ-алърт към Министерството на вътрешните работи, която се внедрява сега, систематичен интегратор е изпратил тестово известие към клиентите на Vivacom, за което ние не бяхме известени.

Извиняваме се за породеното стеснение и имаме вяра, че възложителят на системата ще вземе нужните ограничения, с цел да не бъде всяван ужас в популацията

Ще продължим да работим с институциите за внедряване на нужната система по известяван, като ще настояваме за по-добри процедури за обявяване.

Екипът на Vivacom ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР