Човешка грешка е причината за инцидента с автобус на градския

...
Човешка грешка е причината за инцидента с автобус на градския
Коментари Харесай

Шофьорът на автобуса, помел 7 коли, натиснал газта вместо спирачка

Човешка неточност е повода за случая с рейс на градския превоз, който опустоши 7 коли и кола за спешна помощ в София през вчерашния ден.

 Верижен конфликт на рейс и най-малко 7 коли в София (снимки) Виж още

Пътническото возило е потеглило единствено и е блъснало колите. В него не е имало пасажери, а водачът в този миг е подписвал двустранен протокол за различен случай с кола за спешна помощ, станал малко по-рано в региона. Рейсът се е движил по линия №31, която свързва квартал " Обеля " и село Голяновци. Линията се обслужва от частен транспортьор.

В ефира на NOVA представителят на автобусната компания - Ваньо Стефанов описа какво се е случило.

" След като беше осъществен обзор на камерите в рейса, се откри, че повода за случая е човешка неточност от страна на водача. Рейсът се е прибирал за гараж. Малко преди кръстовището настава доста лека злополука с кола за спешна помощ. Виновен е бил нашият лидер, не е спазил отдалеченост. Грешката му е, че не е обезопасил рейса при напускането на шофьорското място. Тоест, не е загасил мотора и не е изключил от скорост. Рейсът е с автоматизирана скоростна кутия. Двамата водачи стартират да пишат двустранен протокол. В един миг рейсът се разклаща. Шофьорът на автобуса се панира и отива на шофьорското място, само че вместо да го загаси, натиска педала на газта до дъно ", разясни Стефанов.

По думите му водачът е в стрес и не може да даде съответно пояснение за какво е натиснал спирачката вместо газта.

Според него, повода за по-лекото ПТП с колата за спешна помощ е неспазване на отдалеченост.

Застрахователите ще поемат както вредите на рейса, по този начин и тези на колите. Алкохолната проба на лидера, който е на 65 години, е негативна, досега той не е имал сходни нарушавания. Той ще бъде глобен и ще получи предизвестие за дисциплинарно уволняване.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР