Човекът трябваше да бъде назначен в Еко Антрацит (дружество, което

...
Човекът трябваше да бъде назначен в Еко Антрацит (дружество, което
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДКК: Ежедневно имаше опити за корупционен натиск и той винаги е идвал от високи нива

Човекът трябваше да бъде назначен в „ Еко Антрацит ” (дружество, което дава отговор за обезвреждане на нездравословните последствия от минния рандеман в страната). И индивидът в този момент е част от борда на шефовете на ДКК, експертизата му е впечатляваща ”. Това съобщи в предаването „ На фокус ” някогашният началник на ДКК – Венцислав Димитров.

 

За обвиняването, че в ДКК са получавани високи заплати Димитров сподели: „ Заплатата е функционалност на постигнатите резултати в държавните предприятия. Ако приказваме за правдивост, това е законодателно решение. Едно държавно управление постоянно може да промени закона ”.

 

Повод за думите му е решението на министъра на стопанската система Богдан Богданов да смени шефа на Държавната консолидационна компания (ДКК) Венцислав Димитров, която ръководи държавен запас и активи за милиард и 300 милиона лв.. Като претекст се дефинира липата на финансови доклади за две години обратно, високите заплати и липса на бистрота.

 

Според него е дезинформация изказванието в общественото пространство за 20 000 лв. на ръка за представителни разноски и това е станало декември 2022 година в дъщерното сдружение „ Ел Би Булгарикум ”. Той изясни, че парите на изпълнителния шеф са задоволителни и не е нужно да употребяват длъжностен водач и бензин. Според него би трябвало нормативно да бъде уредено възнаграждението в ДКК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР