Човекът съобщил, че е видял човешко тяло и описал точно

...
Човекът съобщил, че е видял човешко тяло и описал точно
Коментари Харесай

Извънредна Информация: Надеждата Угасна. Преди Малко Намериха Трупа. За Ужас На Цяла България Това Е

Човекът съобщил, че е видял човешко тяло и описал тъкмо мястото. Ако информацията е вярна, то трупът евентуално е на 67-годишната Стоянка от Черни връх, която изчезна безследно, откакто приливна вълна отнесе къщата й.

От рано сутринта избавителни екипи претърсват водите на Мандрунското езеро, само че досега не са разкрили нищо. Издирването на изчезналата жена продължава към този момент четири дни, а акцията ще бъде възобновена още веднъж в неделя.

В потърпевшите от наводнението села пък дежурят непрекъснато служители на реда, с цел да обезпечат реда. Униформените пазят залетите къщи, откакто локални поданици се оплакаха, че мародери обикалят селата и крадат каквото сварят. Набезите са най-вече от роми, които обикалят с каруци и прибират желязо от дворовете на опустелите къщи.

Четири дни след пороя, който потопи бургаска област, хората от засегнатите региони не престават да се борят с вредите. Вечер те нощуват у родственици или другари, а заран се завръщат в домовете си и стартират да ринат тиня и мръсотии. " Не можем да се оправим сами, къщата желае сериозен ремонт, стените са прогизнали и няма да изсъхнат скоро. Сега краткотрайно сме при наши братовчеди, само че несъмнено ще се преместим при децата в Бургас за зимата, а през пролетта ще вършим ремонт ", решили са семейство пенсионери от село Полски извор.

По места към този момент се раздават завивки, спално долни дрехи и облекла. Хората получават и по 325 лв. първична финансова помощ, само че те са извънредно незадоволителни, с цел да се преборят вредите от наводненията. Много от фамилиите с наводнени къщи пък нямат право даже и на тези пари, тъй като са имали непрекъсната адресна регистрация в Бургас, и селските къщи не са били техен главен дом. Такъв е казусът на Любомир и Мила Георгиеви от с. Ливада, чийто наводнен дом е тъкмо до къщата, в която се удави баба Иванка. В същата обстановка е фамилията на Моника Колева от Равнец. Родителите й са отглеждали гъби, след пороя къщата и гъбарниците са наводнени и унищожени. Те обаче са с непрекъснат адрес в Бургас и затова не са в листата с утвърдените да получат по 325 лв..

По молба на регионалния шеф на Бургаска област Вълчо Чолаков и с позволение на министъра на защитата на Република България, военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби се включиха в проведената акция по очистване на следствията от наводненията в региона, написа Пик.

Първа спирка на военните е село Равнец, където се включиха в разчистването на наводнените региони и домовете на потърпевшите от бедствието.

Оказването на помощ на популацията ще продължи и през идващите дни, като в акцията ще се включат и военнослужещи от формированията на Сухопътните войски и Военновъздушните сили, дислоцирани в гарнизон Бургас.

На помощ на потърпевшите в неделя идват и бургаските депутати от ГЕРБ.

Народни представители дружно с общински съветници и редови партийни членове сграбчват лопатите и стартират да ринат кал от къщите.

Към бургаската група ще се причислят доброволци от ГЕРБ Варна и поданици на варненския квартал Аспарухово, който пострада по сходен метод през 2014 година Депутатите ще чистят в селата Ливада, Полски извор и Черни връх, където пороят заля над 120 къщи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР