Човекът с джипката не спира да бръмчи из своята държава

...
Човекът с джипката не спира да бръмчи из своята държава
Коментари Харесай

Успехите на Борисов - голямо плюскане и лъжи. Фактите

Човекът с джипката не стопира да бръмчи из своята страна и да я показва за наша обща. Родина да – обща е, само че страната е негова и на неговите ортаци. На него и ортакът му Пеевски най-много, потвърдено е.
Да погледнем към триумфите му, с които се хвали непрекъснато.

Магистралите са обичаната му хвалба. Реално налична е само „ Тракия “ – 360 км. Като качество обаче е на дъното в еврокласациите. Общо за магистрални могат да минат 830 км. Голяма част от тях също са в непоносимо положение. И на-важното: някаква услуга ли ни прави Борисов? Никаква! Това му е обвързване, каквото има всеки министър председател и нито един негов сътрудник не прави циркове с маркировки, знаци, и по някой приключен километър. Жалка картина…

За сведение: Гърция, Турция, Хърватска, Сърбия, Румъния ни водят по дължина на магистралните пътища и по качество. Борисов да отиде да види правата Ниш – Калотина и да спре да ни надува ушите най-малко известно време. Или да отвори и тематиката за корупцията, тъй като съгласно специалисти, в публичните поръчки за пътно строителство са изтекли милиарди, от които огромна част е открадната. Скоро ще приказваме за това напълно съществено и където би трябвало.

Метрото – другата огромна горделивост на бойкоборисовото ръководство. Да, то е нужно, комфортно и потребно. Но не е нищо извънредно, в доста страни се отнасят към това „ достижение “ делнично. В Пхенян, столицата на Северна Корея метрото е намерено от Ким Ир Сен през 1973 година Борисов по това време е бил възпитаник и още не е знаел, че ще стане първо болшевик, а след това безжалостен антикомунист… В Лондон метрото е минало под Темза две години преди да избухне у нас Априлското въстание… Този обект също е обвързване на всяко ръководство. Което е приключил той и Фандъкова е щял да го свърши всеки различен екип, освен това с огромен % възможност – много по-доре и на естествени цени. Сегашните са доста, доста съмнителни.

София при ръководството на Борисов била светнала и станала красива, а преди била… Това също е огромен балон. Столицата при всяко друго ръководство щеше да е доста по-добро положение, даже единствено тъй като щеше да се краде по-малко. По-малко, тъй като никой не може да е чак толкоз граблив, както модела „ Борисов “.

Диверсификацията… Една от огромните борисови дъвки. Въпреки изказванията и репортажите на Севда, тя не е реалност. Експерти задоволително ясно и изрично обясниха лъжите към Турски/Балкански поток. Газов хъб „ Балкан “ няма. Диверсификацията с Гърция е още фантазия. Зависимостта от съветския газ – безспорен факт. Откраднатите към 800 млн евро около Южен поток – също са факт, удостоверява го самият съветски президент Путин. Борисов в никакъв случай не приказва за ужасяващото положение на родната енергетика, а Теменужка към този момент изчерпа всички манипулативни и подправени тези, които би трябвало да устоят до края на упралението и с милиардните задължения да се заемат идващите ръководещи. Разследване и съд ще има и в този бранш. Като начало може да се стартира от десетки контракти с държавната Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “, които надвишават в някои случаи над 10 и повече пъти действителните цени. За защита, да вземем за пример. Само си мислите, че е дребно нещо.

Проблемът с язовирите. Те ту се ремонтират за 500 милиона, само че не се отмита даже 1 лев къде е отишъл. Ту се изпразват, тъй като по този начин би трябвало. Въобще се прави всичко, което би трябвало да се прави. Дори се сътвори държавен ВиК холдинг, който погълна над 1 милиард, още веднъж без грам бистрота по какъв начин са изразходвани тези пари. Да не приказваме за отровеното Варненско езеро, за безводието в десетки български селища, за мръсната питейна вода… Това ли е мотив за горделивост?

За КТБ… Ако не бяхме дали милиарди за КТБ, в този момент нямаше да има такива проблеми, - изпъчил се Борисов пред поданици на Блатска и Хаджидимово, където реката срути мост. Борисов ги приказва тези, до момента в който е прегърнал момченце (…Да ме бяха снимали гол до някое момченце, - изявление на Борисов във връзка фотосите от спалнята му с чекмеджето с милионите и златните кюлчета…), а събрани локални поданици ръкопляскат. Грандиозна неистина! Правителството не е дало нито една стотинка около фалирането на КТБ от към този момент известна незаконна група, обвързвана с Борисов. Всички заплащания са от Фонда за отбрана на влоговете в банките. В него се внасят такси от частни банки и страната няма нищо общо. Борисов обаче мълчи за разграбването на активите на банката от негови ортаци. За милиарди става дума. В естествена страна банката щеше да бъде избавена. Това обаче щеше да лиши кръга „ Борисов “ от лесна плячка.

Списъкът е дълъг. В него са откраднатите милиарди около подправеното активиране от време на време на плана АЕЦ „ Белене “. Сринатата система на опазването на здравето, гигантската спекулация със санирането, непроходимите междуселски и междуградски пътища отвън околовръстното на София. И като стана дума: правата от „ Младост “ до бул. „ Цариградско шосе “ от 6 км е оценена за ремонт на 145 млн лв.. Сякаш ще позлатяват ваната на арабски шейх… Дори се приказва за повишение на цената, тъй като дъждовете... знаете по какъв начин е.

Няма различен случай в историята на света страна да заплати цялата сума за поръчани самолети авансово. България обаче преведе на Съединени американски щати предплатено 3,5 млрд $ за поръчаните F-16, които ще бъдат подготвени вероятно през 2023 година Израел, Япония, Гърция и други договарят по-ниски цени - по какъв начин става това? А потъналите милиарди за електронно държавно управление, което освен не се е случило, само че не е ясно дали изобщо ще го има. Как по този начин обичаните „ Бистришки тигри “ на Борисов летяха с държавния аероплан, а нямаме вертолет за медицински и избавителни интервенции?

Борисов се хвали и с увеличените пенсии и заплати, с подхвърлените мизерни 50 лв., единствено че сме последни по приходи в Европейски Съюз. На дъното! Експертни калкулации потвърждават, че в случай че корупцията и кражбите от европрограми бъдат понижени с 40% пенсиите и заплатите ще скочет 2-3 пъти. Но това не се случва поради отхвърли на Борисов да организира правосъдна промяна. Затова държавното обвиняване вместо бранител на закона, е сопа на властта за налагане на неуместните. Рекета и завладяването на бизнеси са единствено едно от доказателствата за това.

И какво излиза? Борисов се хвали с неща, които са обвързване на всяко държавно управление и ръководство. Премиерът и министрите това работят - да разпределят вярно бюджета в потребни за жителите неща. Те обаче го разпределят в потребни заполитико-мафиотския хайлайф неща. Факт е обаче, че в разнообразни среди Борисов намира поддръжници. Първосигналните му послания и раздаването на пари от джипката правят работа. Част от тези хора са подвластни от властта, тъй като са калинки и са некомвертируеми на пазара. Мечтата им е да са част от хранителната верига на властта. Ако има келепирец биха носили на ръце освен Борисов, само че и ортакът му Пеевски, макар гравитационната заплаха поради маса и тегло…

Такива работи с огромното хвалене и действителностите. Всъщност следим огромното плюскане, което неизбежно ще докара до гибел от преяждане измежду практикуващите го участници, както в онди филм на Марко Ферери. Така е ставало постоянно и тези няма да създадат изключение. През 70-те години в Съединени американски щати шефът на ФБР Джон Едгар Хувър аргументирал потребността от закона РИКО за битка с мафията и корупцията пред конгреса по този начин: Те (корупцията и мафията) не са просто тук, те са окупирали страната. В положение на окупация сме.

Задминали сме това положение, тъй като тук самото ръководство е окупаторът.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР