Човекът птица Стайко Иванов, който лежи зад решетките за убийство,

...
Човекът птица Стайко Иванов, който лежи зад решетките за убийство,
Коментари Харесай

Човекът птица моли да го пуснат от затвора

 Човекът птица Стайко Иванов, който лежи зад решетките за ликвидиране, изиска да излезе на независимост, Делтапланеристът, който дълго време бе търсен, има 8 годишна присъда, издадена при странни условия и сега е в пловдивския пандиз. Стайко Иванов изпрати молба за условно предварително освобождение, защото е излежал половината от присъдата си и това е единственото му наказание.

В претекстовете си до Окръжния съд в Пловдив, Иванов акцентира, че твърди, че е почтен, само че и присъдата му е в прорез на законовото условие, като изискване за формиране на правосъден развой. Наказанието му е влезнало в действие от декември 2016 г,. само че съгласно него, с предварителното задържане към този момент е минал половината от периода.

Той твърди, че такова доказателство се намира в прокуратурата, която не го е показала. Затова упорства да се изиска протокола за покачване на обвиняване по делото пред Окръжния съд в Хасково. С него желае да се види, че е наказан по невлязло в действие прокурорско разпореждане и съдията да отнесе въпроса до съответния орган, Дано вие може да решите по вътрешно разбиране дали би трябвало да продължа да излежавам по този начин наложеното ми наказване, написа Човека птица.

Не съм нарушител и държанието ми в пандиза е друго от това на нарушител. Старая се да съм образец за държание и имам подучване в тази тенденция от управата на пандиза. Нямам санкции. Не съм в положение да работя, като чакам представянето ми пред ТЕЛК по епикризи от болничното заведение при Окръжен затвор гр. Ловеч, само че обезщетявам това с други действия като вземам участие в разнообразни курсове и образование. Обявил съм се за политически пандизчия, като считам това да не е в моя тежест при взимане на решение по настояването ми, което се надявам да е в моя изгода, се показва в претекстовете на наказания, споделя още той.

Заради изключителното състояние и специфичния режим на гледане на каузи, въпросът евентуално ще бъде прегледан от Темида чак след края на пандемията от ковид. Приятелката на Стайко е черноглед, че той ще получи условно предварително освобождение. Защото все написа тъжби, а системата не обича такива хора, написа " България през днешния ден ".

От септември 2018 година има право да му бъде заменен режимът на общ, само че и до в този момент е на непоколебим, е коментарът на приятелката му Славка Динева.

Тя изяснява, че зад решетките му е предлагана работа, при която се подвига доста прахуляк и той нямало по какъв начин да я одобри, тъй като е с белодробно заболяване. В затворническата характерност на делтапланериста се показва за него: Автономен е, брани своите позиции и ползи, като резервира опозиционната си зареденост. Казва се, че във връзка с закононарушението е безкритичен, като се оправдава, че не е направил закононарушение и не е получил обективен развой и смята, че незаслужено е измамен под отговорност.

Историята, за която Стайко Иванов лежи, е много странна. Животът му се трансформира на 11 май 1997 година, когато се качва в буса на македонец на автостоп. После взимат различен стопаджия. Според делтапланериста точно непознатият прострелва водача, бусът се блъска в крайпътно дърво, а същинският палач изчезва. Вторият стопаджия по този начин и не е открит. Главен обвинен за случая става Иванов. Не е намерено оръжие, не са потвърдени претекстове. През 2005 година прокуратурата приключва наказателното произвеждане заради липса на доказателства.

През 2006-а Стайко завежда дело против страната за нелегално задържане за 7 месеца и влошеното си след ареста здраве. В този миг делото за убийството е обновено и се проточва с години, а Стайков е обвиняем. В последна сметка Хасковският областен съд му дава 8 години затвор. Стайко бяга в чужбина и с години се крие в разнообразни страни. Издирван е от Интерпол, до момента в който най-после е арестуван и върнат в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР