Човекът, намушкал с нож кандидата на крайната десница за президент

...
Човекът, намушкал с нож кандидата на крайната десница за президент
Коментари Харесай

Мъжът, намушкал с нож Болсонаро, заяви, че е действал по Божия заповед

Човекът, намушкал с нож претендента на крайната десница за президент на Бразилия Жаир Болсонаро , съобщи, че е работил, воден от " персонални аргументи " и " по Божия заповед ". Това излиза наяве от прелиминарен отчет на военната полиция в щата Минас Жераис, съобщи Франс прес.

" Той ни сподели, че нападението е провокирано от персонални аргументи, които не можахме да разберем ", тъй като " споделяше отвреме в точния момент и друго - че е работил " по Божия заповед ", показват създателите на документа, публикуван след нападението против депутата в гра д Жуиз ди Фора.
Jair Bolsonaro está mais forte do que nunca e pronto para ser eleito Presidente do Brasil no 1° TURNO!
Deus acaba de nos dar mais um sinal de que o bem vencerá o mal!
Obrigado a todos que nos deram força nesse momento muito difícil!
Brasil acima de tudo, Deus acima de todos!
— Flavio Bolsonaro 177 Senador_RJ (@FlavioBolsonaro)

Според първичните данни към 15.00 ч. нападателят - 40-годишният Аделио Биспо ди Оливейра, " е излязъл от жилището си с нож " и се е включил към шествие на симпатизантите на Болсонаро .

Кадри, снимани със смарт телефони и качени в обществените мрежи, демонстрират по какъв начин причинителят изчаква претендентът, носен на раменете на свои последователи, да мине край него, с цел да го намушка с нож, когато политикът подвига ръце.

Според свидетел, представен от Агенция Франс Прес, голям брой хора са почнали след покушението да викат против нападателя: " Ще умреш! ", хванали са го и са го били, преди да бъде отведен в непосредствен полицейски сектор.
Brazilian Presidential candidate Jair Bolsonaro stabbed while campaigning in Minas Gerais, Brazil
— Yohan Orewa (@Andergran) На полицейски видеозапис обвиненият, седнал на земята, изяснява на служителите на реда, че е работил самичък .

Адвокатът на нападателя - Педро Аугусто Лима Поса , съобщи пред телевизия " Глобо ", че довереникът му по личните му думи е работил, " воден от религиозни претекстове, с политически темперамент, също и поради предразсъдъците, демонстрирани от Болсонаро всякога, когато приказва за раси, вяра и дами ".
 Задържаният обвинен за нападението, който съгласно полицията има душевен проблеми. Задържаният обвинен за нападението, който съгласно полицията има душевен проблеми.БГНЕС
Бившият армейски капитан е поддръжник на военната тирания от интервала 1964-1985 година, взе участие в ред расистки, хомофобски и женомразки прояви.

Биспо ди Оливейра е качил наскоро във Facebook разнообразни постове с рецензии против Болсонаро. Често е разгласил постове с политическо наличие, възхваляващи бразилската левица и държавното управление на венецуелския президент Николас Мадуро.

От 2007 до 2014 година нападателят е бил деятел на лявата партия " Социализъм и независимост ", удостовери за Агенция Франс Прес Висшият електорален съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР