Човекът на агент Гоце - Ивайло Калфин е провел разговор

...
Човекът на агент Гоце - Ивайло Калфин е провел разговор
Коментари Харесай

Калфин се гласи за шеф на ОЛАФ, чака едно рамо от Борисов

Човекът на сътрудник Гоце - Ивайло Калфин е провел диалог с премиера Бойко Борисов, като е търсил поддръжка за позицията общоприет шеф на ОЛАФ.

Същият неуспешен обществен министър от вторлия кабинет Борисов, който подаде оставка като подобен безусловно два часа след конференцията на АБВ, на която стана ясно, че Изпълнителният съвет на партията ще предложи на Конгреса да утвърди евакуиране на поддръжката за кабинета на Бойко Борисов.

Както към този момент стана ясно, българинът е измежду двамата претенденти, подбрани след конфиденциална процедура, извършена от Комисията по бюджетен надзор към Европейския парламент.

Същият този, който се оказа и неуспешен претендент за президент се забърка в различен скандал, оголен от медиите: оказа се, че Калфин е молил и Бойко Борисов, и Румен Радев, да бъде повдигнат за български еврокомисар.

Поведението му до момента е все да се моли за посотве на този и оня, само че последните години - все на бащицата на народа, който упавлява като Едноличен търговец страната.

Комисията за бюджетен надзор на Европейския парламент (ЕП) класира преди всичко избраника на Европейската национална партия (ЕНП) финландеца Виле Итала с 13 гласа, а на второ е Калфин - с 11 гласа. Двамата стигат до последната фаза на състезанието, като в началото претендентите бяха 70. Европейският съюз търси правоприемник за позицията на досегашния началник на ОЛАФ Джовани Кеслер.

Калфин отново си призна, че преди време е приказвал с българския министър председател за присъединяване си в състезанието, а Борисов "откликнал положително " на желанието му да заеме този влиятелен пост в Европейски Съюз. Според него поддръжката на Борисов би помогнала доста, само че не знае до каква степен министър председателят ще се ангажира с въпроса, поради принадлежността на ГЕРБ към ЕНП, която поддържа другия претендент. Калфин обаче счита, че представителят на ГЕРБ в комисията на Екологичен потенциал е дал своя вот за финландеца.

По думите на Калфин Борисов би имал и доста мощен политически мотив, с цел да поддържа различен българин за позицията в ОЛАФ – с напускането на Кристалина Георгиева България загуби вицепрезидентското място в Европейска комисия и получи много по-периферна роля в изпълнителната власт на Европейски Съюз.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР