Човекът, който ползва лъжата като изразно средство, лъже по принцип,

...
Човекът, който ползва лъжата като изразно средство, лъже по принцип,
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Кирил Петков е от този особен вид лъжци, които сами вярват на лъжите си


„ Човекът, който употребява лъжата като изразно средство, лъже по принцип, а освен в съответния случай. Така сме устроени хората. Или си измамник, или не си “, написа във фейсбук водачът на „ ИТН “ Слави Трифонов.

„ Има един въпрос, на който не мога да намеря отговор от момента, в който съм се осъзнал. Въпросът е – кой обича да го лъжат? Замисли се, уважаеми приятелю, който четеш това, което пиша сега. Ти обичаш ли да те лъжат? Искаш ли да те лъжат? Харесва ли ти да те лъжат? Виж какъв брой забавно – не те запитвам дали лъжеш или кой към теб лъже, а те запитвам – искаш ли да те лъжат? Иначе лъжци – дал Господ! Ето в този момент ще ти дам образец с един приключен измамник.

На 10 юли 2021 година Кирил Петков, тогавашен длъжностен министър на стопанската система, разгласи, че в Ловеч ще има цех за електрически автомобили, който ще изнася коли за цяла Европа и сподели непосредствено, изтъквам: „ Електромобилите ще бъдат действителност и ще се създават в Ловеч “. Сега една година по-късно – там, където трябваше да бълват електрически автомобили, има единствено фотоволтаици “, декларира още Трифонов.

„ И никой на никое място в България не бълва електрически автомобили. Тоест, това е неистина. И индивидът, който е изрекъл тази неистина, сигурно не лъже единствено за електрическите автомобили “, безапелационен и водачът на Има Такъв Народ.

„ Въпросът не е в това дали Кирил Петков е измамник или не е. Той е просто образец за човек, който лъже, когато си желае и както си изиска, а тъй като го познавам, той е от този необикновен тип лъжци, които сами имат вяра на лъжите си. Тия са най-редките лъжци. Нещо като барон Фон Мюнхаузен в българо-канадски вид. От тях човек най-вече би трябвало да се пази. Въпросът не е в Кирил Петков. Въпросът беше и е, и виси със страшна мощ – харесва ли ти да те лъжат “, пита Трифонов.

„ Защото, скъпи ми приятелю, опората е в истината. Тя е непоклатима, действителна и е безспорен факт за това, че силата е в истината. А лъжата е исполин на глинени крайници. И в случай че ти харесва да те лъжат, най-после няма да имаш нищо, а единствено изгубени мечти “, декларира още Трифонов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР