Човекът-късметлия, който получи първата в света трансплантация на сърце от

...
Човекът-късметлия, който получи първата в света трансплантация на сърце от
Коментари Харесай

Късметлията с трансплантирано от прасе сърце се оказа бандит, наръгал човек 7 пъти

Човекът-късметлия, който получи първата в света трансплантация на сърце от прасе, има престъпно досие. Това разобличаване направи Washington Post. Оказва се, че Дейвид Бенет е намушкал мъж седем пъти през 80-те години.

57-годишният мъж от Мериленд е бил признат в болница преди седмици, откакто е страдал от тежка форма на сърдечна аритмия и е бил подложен на уред, с цел да остане жив.

Екипът на Медицинския университет в Мериленд получи незабавно утвърждение от Администрацията по храните и медикаментите да вкара генетично модифицирано сърце на прасе в тялото му и получи орган от 108-килограмово животно.

След новината за сполучливата трансплантация , сестрата на мъжа, за който Бенет с бил наказан през 1988 година, се появи, с цел да подлага на критика трансплантация та, заявявайки, че на брат ѝ в никакъв случай не е бил даден втори късмет за живот като на нападателя му.

Едуард Шумакър се споделя жертвата на нападението. Той бил неподвижен, след многократните намушквания с нож в бар. Прекарал е близо 19 години в инвалидна количка. Получава инсулт и издъхва две седмици по-късно, единствено една седмица преди 41-ия си рожден ден.

По-голямата му сестра Лесли споделя:

" Брат ми живя доста тежко и мъчително 19 години след случая. Претърпя толкоз доста неща… от инфекции, рани от залежаване, в които можеше да поставиш юмрука си, сепсис и инсулт, който в последна сметка го остави с развиването на дете. Казаха ми, че няма значение какво е направил Бенет, тъй като е неетично да отказваш лекуване на човешко създание. "

" Е, в случай че казусът е подобен, тогава за какво хората биват отхвърлени от листата за трансплантации и в последна сметка умират? Брат ми умря на 6 май 2007 година, изтърпя 19 дълги години страдалчество, а Бенет получава 2-ри късмет за живот?

" След трансплантация та го изкарват воин, само че напълно не е подобен, " добавя тя.



Служителите на Медицинския център на Университета на Мериленд отхвърлиха да разясняват дали са знаели за незаконното минало на Бенет или не.

В документално изказване на болничното заведение в Балтимор се споделя, че дават " живоспасяващи грижи на всеки пациент, който влиза през вратите им въз основа на медицинските му потребности, а не на произхода или събитията в живота ".

" Този ​​пациент пристигна при нас в остра потребност ", прибавиха чиновниците.

Синът на Бенет, Дейвид Бенет-младши, сподели:

" Той има мощна воля и предпочитание да живее. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР