Човекът е човек, когато е на път, беше казал поетът

...
Човекът е човек, когато е на път, беше казал поетът
Коментари Харесай

И телефонът има нужда да се подготви за път, но как

Човекът е човек, когато е на път, беше споделил поетът Пеньо Пенев. Често обаче пътуването е обвързвано с излизане от зоната на комфорт на индивида, защото може да остане без неща, с които е привикнал - безжичен интернет, да вземем за пример. При пътешестване в чужбина пък постоянно се постанова и промяна на часовата зона. Как реагира на всичко това смарт телефонът?

Той може елементарно да се приспособява към всички новости, стига човек да знае верните трикове, които интернет порталът " Гизмодо " (Gizmodo) популяризира. Разбира се, не всичко е нужно да се прави преди път, само че е определящо за къде е пътуването и за какъв брой време е престоят.

Синхронизирайте колкото може повече офлайн наличие

Никога не сте сигурни дали ще имате достъп до Wi-Fi, до момента в който сте надалеч от вкъщи си. Добра концепция е преди път да влезете в интернет през публични мрежи. Така ще получите допустимо най-вече наличие, което е синхронизирано с телефона. Разнообразие от приложения за стрийминг разрешават да съхранявате наличие в телефона си за стеснен интервал от време, тъй че не е нужно да се притеснявате за намирането на Wi-Fi. Например, в Spotify просто отворете плейлиста, който бихте желали да слушате по време на пътуването си и завъртете превключвателя за събаряне от горната страна, с цел да включите. Подобна алтернатива има и приложението на Netflix.

Уверете се, че знаете къде отивате

Едно от най-използваните приложения при пътешестване е Гугъл Maps. Ако нямате интернет, GPS-а на телефона ще работи, само че без връзка към картата и няма да може да я зареди. За задачата можете да кеширате картите и маршрутите преди да излезете от мястото, на което имате мощен Wi-Fi. От менюто на приложението изберете " Офлайн карти ", по-късно " Изберете лична карта " (за Android) или " Персонализирана карта " (за iOS), след което плъзнете селектора към региона, която желаете да кеширате. Докоснете Изтегляне, с цел да потвърдите. Приложението Weber, което е за Android и iOS, също може да записва карти за офлайн потребление, тъй че това е друга алтернатива.

Променете настройките в календара и часовника на телефона

Почти всеки смарт телефон ще се приспособява автоматизирано към локалното време, където и да отидете в света. Това обаче не важи за алармите, които могат да ви изненадат в най-неподходящото време. Задължително проверете дали алармата е настроена съгласно мечтаното от вас време или я деактивирайте, в случай че няма да я употребявате. За да настройките календара на телефона, отидете на " Настройки " от основното меню на приложението, след което на " Общи " и от там превключете функционалността " Използване на часовата зона на устройството ", с цел да употребява часовата зона, в която се намирате.

Прегледайте настройките за потребление на мобилен интернет

Последното нещо, което желаете да видите, откакто се върнете от чужбина, е голяма сметка за потреблението на данните от мобилния интернет. Първо би трябвало да се консултирате с мобилния си снабдител, с цел да разберете какви условия се ползват в страната, в която отивате. Ако операторът предлага в действителност положителни условия, може да се възползвате от тях. В множеството случаи обаче доста от хората просто изключват мобилните си данни.

Открийте значимите локални приложения

Препоръчително е да ревизирате локалните приложения за пътувания, които може да са ви нужни. В огромните градове в чужбина постоянно има специфични приложения за придвижването на рейсовете и метрото, което може да ви спести доста време и комплициране. Тук обаче е значимо да се уверите, че смарт телефонът ви е добре предпазен.

Но най-важно е да сте сигурни, че на устройството ви остава задоволително свободно място за всичките фотоси и видеоклипове, които ще извършите по време на пътуването си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР