Човек сам определя времето си и вписва ежедневните ангажименти в

...
Човек сам определя времето си и вписва ежедневните ангажименти в
Коментари Харесай

Неща, които е по-добре да правим през късните часове на нощта

Човек самичък дефинира времето си и вписва ежедневните задължения в графика си. Все отново има някои неща, които е целесъобразно да се вършат вечер по една или друга причина. Така ще организирате времето си по-добре и ще се почуствате потребни на самите себе си. Опитайте да вършиме тези неща през късните часове, няма да сбъркате!
Планиране на дилемите за деня – седнете и напишете дилемите си за идващия ден на мира. Запишете ги на хартия, планирайте какъв брой време ще ви лишават. Така сутринта ще можете незабавно да се захванете с осъществяването им, а даже ще спестите и време, което сте отделили предната вечер за сформиране на този лист. Определянето на уговорките вечерта е по-лесно, тъй като сте свършили всички отговорности и можете да се фокусирате изцяло върху листата със задания за идващия ден.
Поставяне на цели – заран мислите за прекалено много неща и сте превъзбудени от забързаното всекидневие. Тогава една ли ще съумеете да определите задачите си съответно. Направете го вечерта, откакто денят завърши и имате ясна визия за свършеното. Поставете си цели за идващия ден или за седмица напред, а за какво не и в по-дългосрочен проект.
Дишане – има техника, която се назовава надълбоко дишане. Тя се ползва за понижаване на тревогата и напрежението и е хубаво да се практикува вечер, когато сте минали през цялото напрежение от деня. С нейна помощ ще възстановявате пулса, кръвното и ще имате пълностоен и спокоен сън.
Благодарност – изразете я към околните си вечерта, с цел да намалите напрежението и да повлияете позитивно върху душeвността. Изкажете персонално или по телефона благодарността към хората, които я заслужават. Тях ще зарадвате, а вие ще се почувствате доста по-добре.
Чистене – предлага се да се прави вечерта, с цел да може да сутринта да се разсъните в измит и спретнат дом. Това работи отпускащо на душeвността. Освен това, в случай че е време за промяна на спалното долни дрехи, направете го, щом изчистите, а вечерта си легнете в чисти и свежи чаршафи. Може да пуснете пералнята и миялната също вечерта.
Етерични масла – сами направете своята ароматерапия срещу стрес и напрежение. Включете дифузер или ароматизирайте дома си с обичания отпускащ мирис. Така ще спите по-добре и ще се разсъните по-бодри сутринта.
Душ – къпането заран е хубаво да бъде с по-хладка вода, с цел да ви поддържа свежи. Вечерта може да си вземете по-топъл душ, който да отпусне тялото и да го предразположи към последващата отмора и сън.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР