Човек, прегърнал току-що уловена 30-килограмова златна риба, не е гледка,

...
Човек, прегърнал току-що уловена 30-килограмова златна риба, не е гледка,
Коментари Харесай

Да уловиш 30-килограмова златна риба

Човек, прегърнал преди малко уловена 30-килограмова златна риба, не е панорама, която се вижда всеки ден.
 Cirrhilabrus finifenmaa, розовобузестата самодива, мезофотичната зона и новият тип риба, която си сменя външния тип и пола
Какво се крие в дълбините на Индийския океан

Новият тип риба, която си сменя външния тип и пола

Британският риболовец Анди Хакет обаче е сниман тъкмо в този специфичен миг от пътуването си до Шампан, Франция.

Там, във водите на Bluewater Lakes, той улавя гигантската златна риба, известна още с името Марков, кръстена по този начин очевидно поради оранжевия си цвят. За Морков се знае, че плува в Bluewater Lakes от към 20 години и му се носи славата на неосезаем поради размерите си.

Достатъчно е обаче да се появи рибарят Анди Хакет, който потвърждава, че задачата златната риба да се извади от водата въобще не е непостижима.

Пред BBC той споделя, че прекарването му е било много предизвикателно и борбата с Морков е траяла цели 25 минути. Накрая обаче, с помощ, несъмнено, е съумял да я извади. След това рибата е била претеглена и е станало ясно, че тежи цели 30 кг.

Сега тя е назад във водата, с цел да може различен риболовец да има шанса да сбъдне приказната си фантазия да я улови.

За златните риби, които нормално се отглеждат като домашни любимци се знае, че не доближават повече от няколко сантиметра на дължина, само че Морков, както и бихме предположили, не е просто една елементарна златна риба. Тя е кръстоска с шаран, което и изяснява гигантските ѝ размери.

Още нещо прави тъкмо тази златна риба специфична и това е цветът ѝ - доста блестящо оранжево. Това я прави доста лесна забележима във водата, само че пък за сметка на това малко на брой са тези, които са я хващали.
 Гърбатите китове и по какъв начин ловджия на омари беше лапнат и изплют от морския бозайник
Как кит лапна и изплю риболовец край крайбрежията на Съединени американски щати

Инцидентът няма неприятни последици

И други амбициозни риболовци като Анди Хакет ще имат опцията да уловят Морков, само че на тях ще им се наложи да изчакат реда си. Списъкът с искащи е толкоз дълъг, че на някои може им отнеме и пет години.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР