Човек от отбора на Иван Лечев се окичи с голямата

...
Човек от отбора на Иван Лечев се окичи с голямата
Коментари Харесай

Иван Лечев пред в. "Шоу": Плюл съм си на ръцете да помогна на Радко в кариерата

Човек от тима на Иван Лечев се окичи с огромната премия и стана „ Гласът на България ”. Той през цялото време не криеше желанието си да докара тима си до победа. И съумя. С Радко. Появиха се хиляди спекулации, че надареното момче от Троян е протеже на Лечев, че се познават отпреди и по тази причина го е домъкнал до край. Истината е, че който и да беше спечелил, най-после отново ще се откри някой, който да помрачи щастието на финалиста. Ето какво сподели господин Лечев във връзка тези спекулации, както и за самия Радко и подготовката на юбилейния концерт на ФСБ в зала „ Арена Армеец ”. - Поздравления! В предходен диалог ми споделихте, че постоянно сте били от печелившия тим и ориста ви се усмихна за следващ път. Именно човек от вашия тим завоюва формата „ Гласът на България “. Очаквахте ли подобен процес на нещата?
- Смело мога да кажа, че го чаках. Моят тим стана мощен и бях уверен, че спечелилият ще е един от тях. Особено откакто Радко се появи.

- От самото начало показахте пристрастия към Радко и евентуално това много е подразнило останалите участници…
- Не виждам нищо неприятно в това един музикант да харесва различен музикант. Радко е извънреден гений, а аз минавам за добър музикант и е обикновено да дам приоритет на него. В интерес на истината аз съм се срещал с него и преди. Не можах да се преборя да вземе една премия, която заслужаваше. Това ми остана като незавършена работа и си споделих, че този път ще направя всичко допустимо да му оказа помощ, тъй като заслужава да върви напред. Преди време бях член на жури на един фестивал, желаех да вземе огромната премия, само че не съумях да убедя останалите членове.

- Големият въпрос е какво музикално бъдеще го чака след предаването? Имаме образци на огромни гении, които печелят формати и по-късно потъват в давност, не могат да създадат кариера…
- Плюл съм си на ръцете да му намеря създатели за ария. Сега той е на гребена на вълната и би трябвало доста бързо да си сътвори личен репертоар с авторски части. Не може цялостен живот да пее кавъри. На финала той изпя „ Сбогом, моя любов” и всеки я свързва с Васил Найденов. Аз желая Радко да има такива песни, които хората да свързват с него.

- Сега ще ви остане повече време за подготовката за юбилейния концерт на ФСБ на 7 октомври в „ Арена Армеец “…
- О, да! Ние имаме проект кои песни ще вземат участие в този концерт и почва якото свирене. ФСБ е стратегия, която не се свири елементарно. По тази причина в годините отпаднаха хора, които не се справяха. За да свириш във ФСБ, би трябвало да си добре квалифициран инструменталист, музикант и така нататък Не инцидентно всички посетители, които каним, са най-елитните музиканти в България.

- За какво най-често спорите с сътрудниците от групата? Стигали ли сте до по-сериозни спречквания?
- Знам, че това е доста забавно за необятната аудитория. Тя се вълнува от кавги и разправии, а ние сме толкоз положителни другари... Естествено, че имаме креативен разногласия, само че в никакъв случай не излизат от положителния звук.


В тима на Лечев попаднаха най-хубавите участници

- Как върви продажбата на билети? Очаквате ли да напълните залата, както направи Графа доскоро повече от два месеца?
- Абсолютно сигурен съм, че ще я напълним. Ние
нямаме аналог в България
Това е тъпо, все се надявах, че ще има и други хора, които ще желаят да вършат като нашата музика. Май останахме единствените, само че това, въпреки това, е добре. Определено обаче има аудитория за тази музика. Даже предвиждаме да създадем концерти в Пловдив и Варна, само че дано мине този в „ Арена Армеец”, пък ще забележим след това.

- Любопитно ми е на кого беше концепцията да се съберете за такова огромно събитие?
- Ние в никакъв случай не сме отказвали да вършим концерти. За музикантите е наслаждение да изпълнят музиката си на сцена пред хора. Но особено нашите концерти костват скъпо. Мощни и огромни концерти са, които не могат да станат без пари. В случая се откриха средства, с които този огромен концерт да бъде осъществен. Изисква се скъпо осветяване, екрани, проектори, инсталация – все скъпи неща, за които си би трябвало сериозна подготовка.

- Каква е обстановката с българската музика и музиканти сега? Накъде отиват нещата?
- Какво да ви кажа?! Откакто се помня и откогато се занимавам с музика, рокът непрестанно го погребват. Но той продължава да живее.
Самият факт, че Графа е млад музикант, който съумя да изпълни „ Арена Армец” с 15 хиляди почитатели и в този момент е на турне, демонстрира, че има младежи в България и има кой да ги слуша.

- Допада ли ви новото музикално течение, което оферират Криско, Гери-Никол и Дара?
- За всеки трен си има пасажери. От моя позиция и по моите критерии това не ми подхожда. Но не значи, че безусловно е неприятно. Има някои хора, които не харесват нещо, само че не значи, че то е кофти. Просто едни хора харесват едно, други - нещо друго.


Музикалната легенда се готви за юбилейния концерт на ФСБ в „ Арена Армеец”

- Към попфолка какво отношение имате? Видяхме, че поканихте чалга певицата Анелия да пее на финала с Радко.
- Това беше належащо условие на формата, с цел да няма дискриминация на жанровете. Това за следващ път потвърди, че Радко може да се оправи с всяка сложена задача. Толкова е надарен, че няма граници. Но моето мнение е, че той би трябвало да стои надалеч от попфолка.
Просто изискванията на този формат са такива, че не би трябвало да има подценени стилове, не би трябвало да има дискриминация. По тази причина и Камелия беше в журито, тъй като трябваше да има представители от всички стилове, които са известни в дадена страна. Не можем да си затворим очите и да не признаем, че попфолкът съществува. Трябва да го включваме в такива формати, които се гледат от цялата страна.

- В предходен диалог ми споделихте, че с менторите сте се сприятелили и даже излизате дружно на вечери. Имахте ли някакви предубеждения във връзка с Камелия, защото тя е представител на лекия род?
- Не бях сюрпризиран изключително, тъй като имам мощна вътрешен глас. Камелия и нейният другар Цветин са доста свестни хора. Приказвахме си, забавлявахме се. Готини хора са, които са си избрали това занятие, в което няма нищо неприятно. Всеки има право да си избира с какво да се занимава. Водихме дълги диалози за здравословното хранене, тъй като са наблегнали над това, имат знания и могат доста да кажат. Приятни и ползотворни диалози се получиха.

- Камелия блесна с нова усмивка във формата – постави си фасети. Вие бихте ли подобрили нещо във външността си, защото в последно време е съвременно и при мъжете тази хармония във визията...
- Аз ли?! Опазил ме Бог! Нежният пол е много по-податлив на такива корекции. Повечето зъби в устата ми са здрави. Ходя постоянно на ортодонт, който ме твърди, че няма нищо ново под слънцето и всичко ми е наред. Не виждам причина да се подлагам на сходно нещо. А дали усмивката ми ще е снежнобяла или слонова кост – това не ме занимава сега.

- Съпругата ви Жени удовлетворена ли е от представянето ви в „ Гласът на България”? Вероятно нейното мнение е най-важно за вас...
- Много мощен съпорт имаше у дома. Даже гласоподаваха за Радко. Тя и дребният ми наследник бяха на финалното шоу в залата и беше прелестно всичко това да се случи пред тях. Питаха сина ми кой е, а той отговори: „ Аз съм синът на татко ми, който победи” (смее се).

Красимир КРАСИМИРОВ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР