Човек не се нуждае от осем чаши вода дневно, съобщи

...
Човек не се нуждае от осем чаши вода дневно, съобщи
Коментари Харесай

Учени: Не всеки се нуждае от осем чаши вода дневно

Човек не се нуждае от осем чаши вода на ден , заяви електронното издание на в. „ Дейли мейл “, представено от Българска телеграфна агенция.

Половината от нужното количество идва от храната, а изпиването на препоръчваните осем чаши може даже да бъде нездравословно.

Study: Everyone does not necessarily need 8 glasses of water a day. reports
— The Lead CNN (@TheLeadCNN)
Според научни изследвания хората се нуждаят от количество сред 1,3 и 1, 8 литра вода дневно, вместо от препоръчваните 2 литра. 

В проучванията са взели участие 5604 души от 23 разнообразни страни, на възраст сред 8 дни и 96 години. Участниците са пили вода, обогатена с деутерий. Той се съдържа в човешкото тяло и е безопасен. Измервано е времето, за което деутерият се почиства от организма. Това е обвързвано с обмяната на течностите в тялото. Резултатите, оповестени в сп. „ Сайънс “, демонстрират, че хората, живеещи в гореща и влажна среда, на висока надморска височина, както и спортистите, бременните и кърмещите дами се нуждаят от повече вода. 

Професор Джон Спийкман от университета в Абърдийн изяснява, че обменът на водата не е еднакъв на условието за изпито количество вода. „ Един мъж на 20 години има продан на вода приблизително 4,2 литра дневно. Това не значи, че изпитото от него количество би трябвало да бъде 4,2 литра. Реалната потребност от вода е към 3,6 литра. Повечето храни съдържат вода и също са източник на течности. “

Ignore hydration myths. Drink when thirsty. Thanks evolution!

8 glasses of water a day excessive for most people, study by: “I think it’s a recommendation that many people just ignore and follow what their body is telling them. ”
— Timothy Caulfield (@CaulfieldTim)
Изследването демонстрира, че пиенето на осем чаши вода на ден е прекалено много за някои хора. „ Типичният мъж на междинна възраст се нуждае от към 1,6-1,8 литра вода. Жена на същата възраст се нуждае от 1,3-1,4 литра. Хората над 80 години свиват потребностите си до 1,1 литра на ден. Начинът на хранене също има значение. Ако ядете доста чорба, нямате потребност от доста вода “, споделя още професор Спийкман.

Чаят, кафето и плодовите сокове също могат да се прибавят към общото количество. Тяхното наличие обаче може да не бъде доста потребно. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР