„Човек не бива да губи надежа, но не сляпата надежда,

...
„Човек не бива да губи надежа, но не сляпата надежда,
Коментари Харесай

Надежда Захариева за 2021 г.: Ако искате, можете да направите всичко!

„ Човек не трябва да губи надежа, само че не сляпата вяра, а онази, за която Св. Августин Блажени споделя, че е „ яд и смелост “. Гняв против статуквото и смелост, с цел да се преборим с него “ – съобщи поетесата Надежда Захариева в „ Тази заран “.

„ Много зависи от нас, само че не би трябвало да робуваме на седемте смъртни гряха, изключително на алчността. Ще напомня една немска сентенция, която беше обичана на моя брачен партньор Дамян (поетът Дамян Дамянов – бел.ред.): Когато загубиш пари, нищо не губиш. Когато загубиш здраве, губиш доста. Когато загубиш дух, губиш всичко... Аз към този момент пребивавам 76 години – от някои обичана, от други не. Пазя се да не се разболея, тъй като съм от най-рисковата група “ – показа поетесата.

Тя напомни, че е значимо да четем. По-мъдрите от нас са ни завещали духовно благосъстояние, от което не би трябвало да се отхвърляме.

„ Е, да, по-удобни сме, в случай че не четем и знаем по-малко “ – разяснява Надежда Захариева.

„ Заради ВМА, която 9 години опази жив Дамян, желая да кажа, че хората всеобщо не имат вяра в лекарите, само че аз ги почитам. Разбира се, всяко стадо има мърша, някои лекари са повече търговци, само че това са изключения “ – съобщи поетесата и напомни стих от марша на лекарите, който е написала дружно с Хайгашод Агасян.

Тя добави, че желае да обича хората, да е търпелива и толерантна като Христос.

За 2021 година Надежда Захариева пожела на феновете:
„ Не забравяйте, че имате разсъдък! Бъдете живи и здрави, ценете живота и здравето. Вярвайте повече на лекарите и най-много в себе си. Ако желаете, можете да извършите всичко! “

Целия диалог
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР