Човек на ръба на инфаркта“ може и да не усеща

...
Човек на ръба на инфаркта“ може и да не усеща
Коментари Харесай

Лекар поясни какво усещат хората на ръба на инфаркт

Човек " на ръба на инфаркта “ може и да не усеща болежка. Това твърди съветският кардиолог доктор Владимир Глаголев в изявление за известно здравно издание. Според него, в 30% от случаите на инфаркт на миокарда човек може да не изпитва никакви чувства в гръдния панер. 

Но какво тогава усещат хора на " ръба на инфаркт ". Д-р Глаголев разяснява, че в такива случаи болежка може да се усеща:

- в ръката;

- в шията;

- в зъбите и челюстта;

- в корема;

- в ухото; 

- в кръста.

Що се отнася до дискомфорта в гръдния панер, кардиологът отбелязва, че когато човек е на " ръба на инфаркта ", болежка може да възникне " от всеки орган в гръдния панер " – това е гръбначният дирек, хранопровода, аортата, плеврата, белите дробове. 

Затова, акцентира доктор Владимир Глаголев, в случай че в горната част на тялото възникне неочаквана болежка, изключително мощна и упорита, безусловно се обърнете към експерт, с цел да се посочи повода за това. 

Специалистът напомня, че при инфаркт болката в гърдите постоянно се съпровожда с спомагателни признаци, като зной, студена пот, чувство за боязън от гибелта, суматоха.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР