Човек, на когото му е писнало да плаща скъпи сметки

...
Човек, на когото му е писнало да плаща скъпи сметки
Коментари Харесай

Той изгради собствен интернет доставчик, за да спре да плаща огромни сметки за бавен интернет – спечели 2.6 млн.

Човек, на който му е писнало да заплаща скъпи сметки за муден интернет, взема нещата в свои ръце. Изгражда лична широколентова връзка и работещ интернет снабдител.

Джаред Мауч, който живее в селски регион на Мичиган, желал да получи високоскоростен интернет достъп до отдалечения си дом. Когато му поискали голяма сума от 50 000 $ за свързването, той решил да се оправи самичък.

Така преди шест години мрежовият проектант започва работата по своя снабдител на оптичен интернет.

След това почнал да свързва съседите си към високоскоростния интернет през 2021 година Трудът му бил заплатен предходната година, когато получил безплатна помощ в размер на няколко милиона $.

Джаред споделя, че е трябвало да основе телефонна компания, с цел да получи високоскоростен интернет до дома си в окръг Уоштъну. Преди това е плащал изнудвачески цени за муден интернет със скорост 1.5 Mbps.

Нито една от главните американски широколентови компании не е разширила своите бързи мрежи до отдалечения регион, в който живее.

Когато се свързал с Comcast, една от най-големите телекомуникационни компании в Съединени американски щати, му поискалите зашеметяващата сума от 50 000 USD, с цел да има естествен интернет. Джаред споделя, че в случай че цената е била по-ниска, евентуално е щял да заплати.

Ако бяха определили цена от 10 000 $, щях да им напиша чек. Цената беше толкоз висока – 50 000 $, че ме накара да се замисля дали това си заслужава. Защо да им заплащам, с цел да разширят мрежата си, в случай че не получа нищо назад от това?

Казва той пред ArsTechnica

Отначало Джаред е единственият клиент на новата си компания Washtenaw Fiber Properties.

Но скоро съседите му стартират да се записват и до януари 2021 година той свързва 30 парцела към мрежата си, като до 2022 година броят им нараства до към 70. Сега той работи по още по-голямо разширение на мрежата си, откакто предходната година получи от държавното управление голяма сума от 2,6 млн. $.

71 млн. $ от федералното държавно управление са били отпуснати на окръг Уоштъну за инфраструктурни планове. Част от тях са предопределени точно за развиване на широколентовия достъп.

Окръгът разгласява искане за оферти от реализатори, които желаят да окабеляват локални адреси в подмяна на безплатна помощ, и Джаред взема решение да кандидатства.

По моя лична дива нелепост или талантливост, към момента не съм сигурен кое от двете, аз подадох оферта за целия план в моя регион и съумях да печеля посредством тази конкурентна тръжна процедура.

Джаред, чиято мрежа към този момент има към 23 километра оптични нишки, в този момент е в развой на създаване на още над 60 километра.

Действието ще му разреши да разшири мрежата си до още близо 600 парцела.

Вместо да заплащат непостижими такси за муден интернет, клиентите на Джаред имат опция да получат 100 Mbps скорост и неограничени данни за 55 USD на месец. Финансираният от държавното управление план би трябвало да бъде приключен до края на 2026 година, само че Джаред се стреми към по-ранен период. Ако е допустимо до края на тази година.

Досега клиентите му са удовлетворени от услугата.

Услугата наподобява работи добре. Не получавам недоволства от клиенти, което евентуално е главното нещо. Определено съм доста по-познат на всички мои съседи… Запазен съм в мобилните телефони на хората като „ индивидът, който дава отговор за интернета “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР