Човек може сам да променя съдбата си чрез своите мисли

...
Човек може сам да променя съдбата си чрез своите мисли
Коментари Харесай

Само невежите говорят за карма и неизбежност на съдбата

 Човек може самичък да трансформира ориста си посредством своите мисли и дейности

Тялото ни вътрешно е обвързвано с нашия разум, по-точно тялото е отражение на нашия ум; това е грубата забележима форма на светлия незабележим разсъдък.

Ако имате зъбобол, боли ви ухо или стомаха, разсъдъкът ви неотложно реагира на тази болежка. Той престава да мисли вярно, той е обезпокоен, смутен и засегнат. Ако разсъдъкът ви е депресиран, тялото също не може да действа вярно.

Болестите, които повреждат тялото ни, се назовават ​​вторични; до момента в който желанията, които вредят на разсъдъка ни, се назовават ​​психични или първоначални болести. Нашето психическо здраве е по-важно от нашето физическо здраве. Ако разсъдъкът е здрав, тялото безусловно ще бъде крепко. Ако разсъдъкът е чист и мислите са чисти, вие сте освободени от всички заболявания, първоначални и вторични.

Мислите развиват личността.

Възвишените мисли извисяват разсъдъка и уголемяват сърцето; неблагородните мисли възбуждат разсъдъка и дават отговор с мъчителни и тъмни чувства. Всеки, който има най-малко малко надзор над мислите си, има спокойна тирада, гальовен глас, хладнокръвие, красиво, очарователно лице, а очите му стават искрящи и блестящи.

С помощта на мислите си можем да внушим и образуваме самочувствие, добра самокритика и съвсем всяка друга характерност, присъща за мощната персона. Промяната на вашето мислене може да ви помогне да създадете и премахнете привички, убеждения и качества.

Мислите трансформират ориста.

Човек сее мисли и жъне дейности. Като сее дейности, той жъне табиет. Като сее табиет, той жъне темперамент. Посявайки темперамент, той жъне орис.

Човек самичък основава ориста си посредством своите мисли и дейности. Той може да промени ориста. Той е създател на личната си орис. И в това няма подозрение. С вярното мислене и решителни старания, той може да стане стопанин на ориста си.

Невежите приказват за кармата и неизбежността на ориста. Това е предразсъдък и води до инерция, застоялост и беднотия. Това е идеалният метод да не разбираме законите на кармата. Това е неправилно размишление, чийто въпрос няма да бъде обсъждан от образован човек. Вие създавате ориста си от вътрешната страна, с вашите мисли и дейности.

Мислите предизвикват физиологични разстройства.

Всяка смяна в мисленето основава трептения в менталното тяло, като след това влияе на физическото тяло, предизвиквайки мозъчна интензивност. Тази интензивност в нервните кафези предизвиква доста електрохимични промени.

Интензивни усеща като пристрастеност, ненавист, горчива злоба, безпокойствие, пристъпи на несдържаност в действителност унищожават клетките на тялото и предизвикват болести на сърцето, черния дроб, бъбреците, далака и стомаха.

Всяка мисъл, страст или дума създават мощни трептения във всяка клетка на тялото и оставят там мощен отпечатък. Ако знаете метод да привлечете противоположни мисли, тогава можете да водите благополучен, съразмерен живот с мир и мощ.

Мислите за обич неотложно обезвреждат мислите за ненавист. Мислите за храброст са мощна противоотрова против мислите за боязън. Мислите имат бездънен резултат върху тялото ви. Тъга и наслада, убеденост и сбитост незабавно се отразяват в тялото ви.

Всяка клетка на тялото страда или пораства, получава подтик за живот или подтик за гибел, всяка мисъл, която влиза в мозъка ви, като предписание, се трансформира в облик на това, за което мислите през множеството време.

Когато разсъдъкът се обърне към избрана мисъл и се спре на нея, се основават избрани трептения на материята и колкото по-често се основава тази осцилация, толкоз по-вероятно е тя да се повтори и да сътвори табиет. Тялото следва разсъдъка и имитира неговите промени. Ако се концентрирайте, очите ви се фиксират.

Мислите основават среда.

Често се споделя, че личността на човек зависи от средата. Но в действителност това не е правилно. Доказателствата сочат друго. Много от най-великите хора в света са родени в беднотия и неподходящи условия, родени в сиромашки квартали и мръсни условия, те получават най-високия статус в света.

Не забравяйте, че във вашата уязвимост е заключена ви. Бедността има своите добродетели, внушава примирение, мощ и устойчивост, до момента в който луксът поражда мързел, горделивост, уязвимост и всевъзможни неприятни привички. Не се оплаквайте от неприятната среда.

Създайте собствен личен вътрешен свят и среда. Човек, който се пробва да се развива и пораства в неподходяща среда, в действителност е доста мощен човек. Нищо не може да го раздруса. Има здрави нерви. Човек не зависи от средата и събитията. Той може да ги управлява и трансформира съгласно своите качества, темперамент, мисли и положителни каузи.

Шри Свами Шиванда.

Съдбата не подписва бартерни покупко-продажби: колкото положително правиш, толкоз ще ти се върне


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР