Човек ли е убил, кражба ли е извършил, нагрубил ли

...
Човек ли е убил, кражба ли е извършил, нагрубил ли
Коментари Харесай

Униформени изгониха музикант от центъра на Търново

Човек ли е умъртвил, кражба ли е направил, нагрубил ли е някого...

Не! Нито едно от изброените не е сторил уличният музикант, който е свирил на саксофон в центъра на Велико Търново. Служителите на реда го изгонили, тъй като до 16:00 часа имало възбрана. За случая сигнализира Дарина Павлова. 

В обществената мрежа Facebook Павлова написа, че е останала възмутена от отношението на родната полиция. Отивайти на работа тя чула да се носи приятна музика. Оказало се, че музиката идва от надарено младо момче. След десетина минути обаче спряла патрулка и униформените споделили на младежа " да си събира багажа ".

" Музиката беше приятна, безгрижна, такива реализатори има във всеки европейски град... Полицаят и полицайката ги разбирам, несъмнено не са излизали от региона, само че градът ни е доста душевно сакат, това момче вероятно си изкарва пари за обучение ", споделя Дарина и добавя: " Иначе цяла нощ моторите не форсират... Абе, селяния! ".

Джулия Стоянова, която разяснява обявата в мрежата, поддържа мнението на Дарина. Ето какво написа тя: " Момчето свири ужасно и основава единствено положителни страсти! ".

А Делян Минев счита, че чиновниците на реда са постъпили вярно - законите са да се съблюдават. " След като е неразрешено до 16:00 ч., значи е. Ако детето Ви спи и някакъв под балкона Ви свири, тогава няма да Ви е ок. Преди време имаше сходен пост против някакъв, който свири с все мощ пред студентски стол. Ще кажете, че на ГУМ не живеят хора, но законите важат за целия град. На служителите на реда, може също да им е харесала музиката, само че законът е закон и те са тези, които наблюдават за спазването му. Навсякъде има улични музиканти, само че на всички места има правила. Аз също одобрявам, уичното изкуство, само че законът и наредбите би трябвало да се съблюдават. Пък защо изкарва парите момчето си негова работа. Да пристигна в 16:00 и да продължи ", написа Минев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР