Човек лесно губи контрол над емоциите си. Ето защо т.нар.

...
Човек лесно губи контрол над емоциите си. Ето защо т.нар.
Коментари Харесай

15 признака на емоционалната интелигентност

Човек елементарно губи надзор над страстите си. Ето за какво така наречен прочувствена просветеност (ЕИ) е от толкоз значимо значение, написа Мениджър Нюз.

Умението да разпознаваш страстите (в себе си и у другите), да си наясно с техния мощен резултат и да използваш тази информация, с цел да направляваш мисленето и държанието си, може да усили неведнъж възможностите ти за сполучливо реализиране на задачите.

Подобно на всяко едно умеене, и прочувствената просветеност се усвоява с време и процедура. Вие обаче може към този момент да сте ЕИ, без даже да го подозирате.

Вижте следните изказвания и преценете дали те се отнасят за вас самите.

1. Разсъждавате върху възприятията. Много

Емоционалната просветеност е директно обвързвана с размишленията. Задавате въпроси от вида на „ Защо се усещам по този метод? “ и „ Какво накара мен (или някой друг) да каже или направи това? “.

Когато разпознавате страстите и реакциите, вие ставате по-внимателни и употребявате тази информация във ваша изгода.

2. Търсите гледната точка на другите

Осъзнавате, че мнението на другите за вас се разграничава от вашето лично. Не става въпрос кое е вярно или неправилно. Важно е да разберете по какъв начин гледната точка се разграничава.

3. Казвате „ Благодаря! “

Изненадващо е какъв брой широкоразпространена е неналичието на учтивост измежду хората.

Това обаче не важи за вас. Вие разпознавате силата на тази думичка. Знаете, че тя може да промени нечий ден, да заздрави взаимоотношенията. Именно заради тази причина отделяте момент от времето си, с цел да изразите благодарността си.

4. Знаете по кое време да „ паузирате “

Важно е да знаете, по кое време да спрете и да се замислите, преди да предприемете някакво деяние или да кажете нещо. На доктрина елементарно, само че на процедура – не.

Разбира се, никой не е идеален. Умението да паузирате обаче ви е предпазвало доста пъти от излагане, трансформирало ви е в по-добър чиновник и даже е избавило връзките ви.

5. Винаги се питате „ Защо? “

Вместо да класифицирате хората по един или различен метод, осъзнавате, че зад всяко държание се крие съответна причина.

В желанието си да развиете качества като емпатия и съчувствие, вие се стараете по всякакъв начин да погледнете на обстановката през очите на другите. Задавате си въпроси от вида на „ Защо този човек се усеща по този метод? “ и „ Какво се случва зад кулисите? “

По този метод вие можете да установите връзка съвсем с всеки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР