Човек, който казва, че не обича шоколад, най-вероятно лъже. Не

...
Човек, който казва, че не обича шоколад, най-вероятно лъже. Не
Коментари Харесай

Как правилно да съхраняваме шоколада

Човек, който споделя, че не обича шоколад, най-вероятно лъже. Не е неистина обаче, че не обичаме любимотo ни сладко прелъщение да промени своя усет и консистенция зареди погрешно предпазване.

И до момента в който някой хора се майтапят, че нямат сходни проблеми, тъй като изяждат шоколада на мига, въпреки всичко е добре да намерим отговор на безконечната алтернатива - в шкафа или в хладилника .

И правилният отговор е, че сладкото е най-добре да държим на мрачно и хладно място, като някой долап , даже през топлите месеци.
 Снимка 482741

Когато влажността е под 55%, а температурата на предпазване е до 20 градуса, сместа от какаовите твърди частици и какаово масло може да остане непроменена с месеци.

Това, за което евентуално не сме се замисляли е, че е добре да ограничим достъпа на О2 до шоколада , тъй като той въздейства негативно на вкусовите му качества.

Същият резултат има и светлината , без значение дали идва от слънцето или от неестествен източник, като някоя лампа да вземем за пример.
 Снимка 482736

При предпазване на шоколад в хладилника, той освен губи своите вкусови качества, само че и попива миризмите от всичко друго, което сме подредили там.

Побеляването пък се получава , когато шоколадът първо е охладен на ниска температура, а по-късно e подложен в по-топла среда. Тогава се образува конденз и захарта изкристализира на повърхността, написа Daily Mail.
 Шоколадът, краставиците, тиквените семки и храните, които ни оказват помощ да се оправим с тревогата
Храните, които ни оказват помощ да се оправим с тревогата

Вкусно и потребно

Шоколадът е най-хубав за консумация на стайна температура и до шест месеца след отварянето му. А единственото изключение, което можем да създадем за предпазване в ледник, е за типовете с течен и кремообразeн център, когато температурите са по-високи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР